Consiliul Județean Timiș va supune aprobării în plen, in aceste zile, proiectul de buget pentru anul 2025.
Potrivit vicepreședintelui Consiliului Județean Timiș, Alin Popoviciu, bugetul este axat pe dezvoltare și investiții majore, transformând județul și îndeplinind proiecte așteptate de peste 30 de ani.
✅ Proiecte de infrastructură și urbanism: Construirea noului stadion, Amenajarea parcării din fața Hotelului Timișoara, care va include atât modernizarea parcării, cât și spații comerciale la parter și o sală de spectacole la etaj, Revitalizarea Bastionului, Demararea licitației pentru restaurarea Castelului Huniade, Construirea unui complex sportiv la Giroc.
✅ Investiții în sănătate: Modernizarea Maternității Bega, Extinderea Spitalului Județean,Construirea celui mai mare Institut Oncologic din România, pe amplasamentul din Calea Torontalului, pentru tratamente de ultimă generație, Înființarea unui Centru de Recuperare Medicală la Lovrin.
✅ Infrastructură rutieră
▪️ Pe lângă lucrările la Centura Timișoarei, va demara proiectul unui nou inel rutier care să conecteze localitățile periurbane prin drumuri județene modernizate.
✅ Cultură și evenimente de amploare: Ziua Județului Timiș va fi marcată prin evenimente de mare anvergură, cu concerte pentru toate gusturile muzicale, Instituțiile de cultură din subordinea Consiliului Județean vor aduce anual expoziții de artă valoroase, Muzeul Satului Bănățean va fi complet transformat, devenind un spațiu modern pentru recreere și activități culturale, cu reamenajarea Aleii Etniilor pentru o experiență autentică și atractivă.
“Bugetul județului Timiș pentru anul 2025 este un angajament ferm pentru dezvoltare și modernizare. Prin eficientizarea administrației și alocarea responsabilă a resurselor, ne asigurăm că investițiile esențiale devin realitate, iar Timișul devine un model de progres și eficiență administrativă. Ne aflăm în fața unui buget echilibrat, cu cheltuieli de funcționare și investiții estimate la aproximativ 400 de milioane lei fiecare. Mai mult decât atât, această pondere va crește odată cu eficientizarea aparatului administrativ: între 600 și 800 de angajați vor fi disponibilizați, pentru a asigura o funcționare mai eficientă a instituțiilor subordonate“, a explicat Alin Popoviciu, vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș.