Un nou proiect de infrastructură edilitară realizat în comuna Lovrin este pe cale de a fi finalizat. Este vorba despre noua stație de epurare construită în Lovrin, care va fi capabilă să elimine atât încărcările organice, cât și compușii cu azot și fosfor.
Proiectul include și o unitate de uscare solară a nămolului provenit din Stația de Epurarea Apelor Uzate Lovrin și din stațiile de epurare învecinate – Sânnicolau Mare și Cenad, care va avea o capacitate anuală de 1.850 de tone. “Nămolul va fi uscat de la un conținut de 25% substanță uscată la minim 55%, cu o medie anuală de minim 70%. Stația de epurare și unitatea de uscare solară vor fi complet automatizate.De asemenea, va fi și o unitate de deshidratare mecanică a nămolului (centrifugă) pentru deshidratarea nămolului din celelalte stații de epurare care vor fi construite în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare”, a explicat Marius Graur, primarul comunei Lovrin.
Contractul de proiectare și execuție are valoarea de 28,48 milioane lei fără TVA, iar lucrările au fost parte dintr-un proiect derulat de compania Aquatim.
În prezent stația de epurare este în perioada de probe, iar ulterior, în funcție de rezultate, urmează să fie pusă în funcțiune.