Administrație

Acord pentru colectarea uleiului vegetal uzat în Timișoara

Acord pentru colectarea uleiului vegetal uzat în Timișoara

Primăria Timișoara și societatea OILRIGHT SRL vor încheia un acord de colaborare pentru implementarea unui sistem de colectare și reciclare ecologică a uleiului vegetal (alimentar) uzat de la timișoreni. Proiectul de hotărâre este inclus pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local din 18 iunie.

Scopul acordului este de a reduce impactul negativ al uleiului vegetal uzat asupra mediului prin promovarea colectării separate și valorificării sale. Uleiul colectat va fi transformat în lumânări parfumate și materie primă pentru biodiesel, contribuind la creșterea gradului de reciclare din Timișoara și la atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă.

Conform acordului, OILRIGHT SRL va amplasa șapte oilbox-uri (containere de 240 l) pe domeniul public al municipiului Timișoara. Cetățenii vor putea depune în aceste containere uleiul alimentar uzat și grăsimile colectate în propria bucătărie, în recipiente de plastic-pet închise.

Primăria Timișoara va coordona campaniile de informare și educare a populației privind importanța colectării uleiului și reciclării acestui tip de deșeu. De asemenea, va asigura spațiile necesare pentru amplasarea oilbox-urilor și va informa cetățenii despre existența sistemului de colectare a uleiului vegetal uzat.

Cetățenii Timișoarei sunt încurajați să se implice activ în acest proiect și să utilizeze oilbox-urile amplasate în locațiile stabilite pentru a colecta uleiul vegetal uzat. Împreună, putem contribui la un mediu mai curat și mai sănătos pentru noi toți.

Locațiile oilbox-urilor sunt: Platou Dâmbovița, Piața Dacia, Piața Doina, Calea Torontalului, Calea Șagului, Calea Buziașului, B-dul Take Ionescu.

Se estimează că un singur litru de ulei  contaminează până la un milion de litri de apă, așadar colectarea corespunzătoare a acestuia este foarte importantă pentru a reduce impactul negativ asupra mediului.

(foto: arhivă)


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*