Educație

FIASTUDENTFEST 2024, concurs studențesc organizat pentru absolvenții Facultății de Ingineria Produselor Alimentare

FIASTUDENTFEST 2024, concurs studențesc organizat pentru absolvenții Facultății de Ingineria Produselor Alimentare

În data de 6 iunie 2024, Facultatea de Ingineria Alimentelor (FIA) din cadrul Universității de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara, a găzduit ediția a VII a FIASTUDENTFEST.

Este vorba de un prestigios concurs dedicat absolvenților programelor de studii de licență și master din domeniul ingineriei produselor alimentare. Evenimentul a avut loc în campusul universității din Calea Aradului 119 Timișoara și a reunit viitorii ingineri de industrie alimentară, dornici își prezinte proiectele inovatoare.

 FIASTUDENTFEST 2024 s-a concentrat pe două teme distincte “Produse inovativesiProduse tradiționale“, încurajând participanții îmbine tehnicile tradiționale de procesare a alimentelor cu cele mai noi tehnologii și abordări inovatoare. Concursul a inclus in acest an, in premiera, și o secțiune pentru elevii liceelor de profil.

Suntem extrem de entuziasmați vedem cum studenții noștriau reușit îmbine tradiția cu inovația în acest concurs. Este o oportunitate excelentă pentru viitorii ingineri își demonstreze creativitatea și contribuie la evoluția industriei alimentare,” a declarat Prof. dr. ing. Călin Jianu, decanul facultății.

Evenimentul a fost evaluat de un juriu format din experți renumiți în domeniul ingineriei alimentare, reprezentanți ai autorităților de control si reglementare alături de reprezentanți ai mediului de afaceri. Pe lângă competiție, participanții au avut posibilitatea de a-și  dezvolta abilitățile de marketing și comunicare, menite le îmbogățească cunoștințele și le ofere perspective noi asupra carierei lor viitoare.

  Premiul I al secțiuniiProduse inovative” a fost câștigat de produsul pâine cu turmeric, urzica, semințe de in și chia realizatde studenta specializării Controlul și Expertiza Produselor Alimentare, Iulia Cârlea, în timp ce la secțiuneaProduse tradiționalecâștigător a fost declarat produsul Salam tradițional de “Brebu” realizat de studenta specializării Ingineria Produselor Alimentare, Ariana Roșca.

FIASTUDENTFEST promite fie un eveniment de referință pentru tinerii ingineri și pentru industria alimentară, consolidând legătura dintre educație, inovație și tradiție.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*