Fără categorie

Aproape 7.000 de elevi și profesori au participat la cursuri de prim-ajutor

Aproape 7.000 de elevi și profesori au participat la cursuri de prim-ajutor

Primăria Municipiului Timișoara, împreună cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul Școlar Timiș, au organizat, în decursul anului școlar 2023-2024, cursuri de prim ajutor pentru elevii din școlile timișorene. Nu mai puțin de 6.900 de elevi și profesori, din 230 de clase și 23 de școli și licee au fost instruiți cum să ofere primul ajutor și să se comporte în situații de urgență.

Cursurile vin în completarea cunoștințelor elevilor și vizează pregătirea acestora pentru viață, pentru situații critice, care pot apărea în școli, la locul de joacă, sau pe stradă.  Elevii de gimnaziu au fost instruiți cum să prevină riscurile, să respecte regulile de siguranță și, dacă e cazul, cum să apeleze numărul unic de urgență 112. Liceenii au avut, în plus, sesiuni de instruire pentru acordarea primului ajutor. De asemenea, profesorii au avut parte de pregătire pentru a putea coordona măsurile necesare în cazul în care se confruntă cu o situație de urgență

Specialiștii din cadrul Biroului pentru Situații de Urgență al Primăriei Municipiului Timișoara – SALVO, împreună cu colegii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență au petrecut câte o săptămână în fiecare dintre școlile înscrise în program. Cursurile au inclus informații despre comportamentul în situații de urgență, acordarea primului ajutor, modalități de prevenire și protejare în situații de risc. De asemenea, elevii au fost implicați în simularea unor exerciții de salvare în situații de urgență, învățând astfel cum să acționeze, dacă va fi cazul. Elevii au exersat tehnici de bază în acordarea primului ajutor precum CPR (resuscitarea cardio-pulmonară), poziția laterală de siguranță, dezobstrucționarea căilor respiratorii și manevra Heimlich.

Cursurile de prim-ajutor fac parte din proiectul „Creșterea nivelului de pregătire al elevilor în utilizarea tehnicilor de acordare a primului ajutor precum și modul de comportare și acțiune în cazul situaţiilor de urgenţă”, derulat de Primăria Municipiului Timișoara împreună cu ISJ și ISU.

Proiectul se desfășoară pe o perioadă de 2 ani și va continua și în anul școlar 2024-2025.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*