Administrație

Noul corp de clădire al Clinicii ORL pe ultima sută de metri

Noul corp de clădire al Clinicii ORL pe ultima sută de metri

Primăria Municipiului Timișoara va începe recepția noului corp de clădire al Clinicii ORL, în prezent în etapa de retușuri după șantier, după semnarea contractului pe noul program de finanțare europeană.

Clădirea cu parter și patru etaje, zece cabinete și două săli de tratament cu echipamente medicale de ultimă generație și sală pentru urgențe a fost construită de la zero cu fonduri de la bugetul local și fonduri europene pe Programul Operațional Regional, iar în urma votului de astăzi din Consiliul Local, investiția va fi transferată pe noul program european.

Noua Clinică ORL de pe Bulevardul Revoluției va oferi o gamă largă de servicii medicale în sistem ambulatoriu, inclusiv consultații specializate, investigații audiologice și vestibulare, tratamente pentru afecțiuni ale urechii, nasului și gâtului. 

O altă clinică a Spitalului Municipal Timișoara pentru care Primăria a construit o clădire nouă este Clinica de Balneologie, unde este reabilitată și clădirea existentă. Investiția va fi transferată pe noul program european, în urma votului de astăzi al Consiliului Local. Clinica de Balneologie va avea un bazin mare cu apă termală, 4 băi galvanice, 14 săli cu tratamente diverse și 5 cabinete de consultații. În prezent, constructorul se concentrează în zona bazinului, unde sunt montate instalațiile necesare pentru punerea în funcțiune.

În urma votului pozitiv de astăzi din Consiliul Local, ambele investiții vor fi finanțate prin Programul Operațional Sănătate (POS) 2021-2027 pentru lucrările efectuate în acest an. Este vorba de finanțări pentru echipamente și dotări, în valoare de 5.693.090,12 lei (inclusiv TVA) pentru Clinica ORL și de 509.580,76 lei (inclusiv TVA) pentru Clinica de Balneologie.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*