Politic

PSD Timiș a racolat opt primari și opt viceprimari de la alte partide

PSD Timiș a racolat opt primari și opt viceprimari de la alte partide

Zeci de primari și viceprimari din PNL, USR și PMP din județul Timiș au anunțat sâmbătă că își părăsesc partidele și că vor candida la alegerile locale din acest an sub sigla PSD.

Cei care au anunțat sunt primarii PNL din Dudeștii Vechi, Liebling, Tomești și Checea. Au trecut la PSD primărița USR din Foeni, primarul PMP din Uivar, primarul Pro România din Variaș și primarul din Cenei de la Partidul Republican.

Cei opt viceprimari care au trecut la PSD de la alte partide sunt din Uivar, Jamu Mare, Sânandrei, Gottlob, Voiteg, Remetea Mare, Săcălaz și Mașloc.

Am bucuria și onoarea să îi am alături de mine pe acești primari și viceprimari din localități din Timiș, care s-au dedicat comunităților care i-au ales. N-am discutat cu toti primarii PNL care si-ar fi dorit sa discute cu noi. Am ales primarii PNL pe care ii dorim in PSD. Avand experienta acestor 3 ani si jumatate de la ultimele alegeri sunt in cunostiinta si nu avem dubii, avem o certitudine că PNL nu a fost un sprijin, CJ Timis nu a fost un sprijin pentru primarii PNL, cu atat mai putin pentru ceilalti. Ori de cate ori cineva din Timis, indiferent de culoarea politica, primari, viceprimari au venit cu o problema legata de judetul nostru am spus DA si am facut tot ce am putut, fara sa pun conditii, fara sa stabilim ca trece cineva la PSD”, a spus președintele PSD Timiș, Alfred Simonis.

Primarul comunei Liebling, Ioan Gheorghe Munteanu a explicat de ce a ales PSD. „Am făcut parte 20 de ani din PNL. Nu doresc să critic niciun coleg din partid. Mă retrag din PNL și candidez de la PSD. De ce? De câte ori am mai cerut câte una alta, că nemulțumirile duc la altă treabă, ușa mi-a fost deschisă la PSD. De exemplu, la domnul Freddy Simonis. Un om de bună credință, acum un tânăr care vrea să facă ceva pentru țara asta, pentru Timișul nostru, și consider că merită să susțin acest partid”, a spus primarul Ioan Gheorghe Munteanu.

Foeniul nu este o comună mare, dar a fost uitată de lume. Datorită domnului președinte Simonis, am reușit să obțin multe fonduri, am reusit să fac multe proiecte și pentru asta sunt aici, sa zic DA, voi candida din partea PSD. Am apelat la colegii mei, niciodată nu au fost disponibili pentru mine, inclusiv domnul președinte, domnul viceprimar al Timișoarei. Așa că săptămâna asta am decis să nu răspund nici eu, pentru că trei ani de zile nu au răspuns nici dânșii”, a explicat Saveta Moldovan, primarul USR din Foeni.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*