Eveniment

Acțiune a polițiștilor locali din Timișoara pentru prevenirea parcării pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități

Acțiune a polițiștilor locali din Timișoara pentru prevenirea parcării pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități

Polițiștii locali din cadrul Serviciilor Ordine Publică și Siguranță Rutieră au efectuat, în cursul zilei de ieri, o amplă acțiune pentru identificarea acelor situații în care unii conducători auto staționează pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități din oraș.

Acțiunea a avut în primul rând un scop preventiv, acela de a expune reprezentanților supermarketurilor legislația cu privire la necesitatea amenajării acestor locuri conform normelor în vigoare, respectiv Legea 448/2006, unde este specificat că aceste locuri trebuie adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap, sancțiunile pentru cei care parchează neregulamentar fiind între 2000 și 10.000 de lei.

Totodată, au fost luate și măsuri, fiind aplicate două sancțiuni contravenționale și șapte invitații tip colant în cazul unor conducători auto depistați cu autovehiculele pe locuri destinate persoanelor cu dizabilități.

De menționat că de-a lungul timpului au fost numeroase sesizări ale cetățenilor privind nerespectarea legislației referitoare la parcarea pe astfel de locuri de către unii conducători auto.

Tot în cadrul acțiunii a mai fost depistat pe strada Dreptatea și un conducător auto care folosea pentru a promova diverse activități o portavoce, tulburând astfel liniștea locuitorilor din zonă. Acesta a fost sancționat cu 200 lei conform Legii 61/1991.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*