Administrație

Înființare rețea distribuție gaze naturale presiune medie în Mașloc și Alioș

Înființare rețea distribuție gaze naturale presiune medie în Mașloc și Alioș

Primăria Mașloc a obținut în primă fază 5.000.000 lei pentru proiectul de „Înființare rețea de distribuție gaze naturale medie presiune și racorduri de gaze naturale” în localitate.

Totul, prin programul național Anghel Saligny, unde valoarea totală este de 6,685,324.99 lei, valoare cofinanțată 1,685,324.99 lei, valoare finanțată 5,000,000.00 lei.

Această veste reprezintă un pas semnificativ în dezvoltarea infrastructurii locale și în asigurarea unei surse de energie curată și eficientă pentru comunitate.“În primă fază avem 600 de focuri, cu contoare inteligente. Din proiect se plătește și racordul populației. Cetățenii trebuie doar să tragă conducta de la rețea până în casă și să-și pună centrala sau aragazul. Restul este plătit prin proiect. Lucrările vor începe undeva  în luna martie, asa estimăm. Noi am început cu VEST Gaz o colaborare și să vedem dacă face concesiunea. Vedem cu cine continuăm”, a precizat Ionel Lupu, primarul comunei Mașloc.

Proiectul prevede înființarea unei rețele de distribuție gaze naturale de presiune medie care va străbate străzile și drumurile locale ale comunei. Rețeaua inteligentă nou înființată se va alimenta cu gaze naturale, iar contorizarea consumului de gaze naturale se va face prin intermediul contoarelor inteligente de măsurare.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*