Social

Caravana Lions Timişoara Bastion 2023 de Crăciun, ediția a 9-a, raze de lumină pentru suflet

Caravana Lions Timişoara Bastion 2023 de Crăciun, ediția a 9-a, raze de lumină pentru suflet

Clubul Lions Timişoara Bastion anunță cea de-a 9-a ediţie a Caravanei de Crăciun. Caravana de Crăciun a Clubului Lions Timișoara Bastion este de 9 ani de zile unul dintre cele mai așteptate momente din an, pentru mai mulți copii defavorizați din județul Timiș, mai ales că pentru aceștia astfel de zâmbete şi bucurii sunt rare.

Pe data de 16 decembrie, într-o zi plină de emoții și solidaritate, membrii dedicați ai Clubului Lions Timişoara Bastion au parcurs un impresionant traseu de 531 de km, împărțindu-se în 3 echipe pentru a ajunge la toți copiii într-o singură zi. Cu determinare și devotament, am livrat nu doar cadouri, ci și peste 1.5 tone de alimente și materiale de igienă către cei 90 de copii și 25 de familii cu situații dificile.

În colaborare strânsă cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, am identificat și vizitat familiile și copiii aflați în situații vulnerabile din mai multe localități, inclusiv Becicherecu Mic, Cadar, Ciacova, Comloșu Mare, Deta, Giarmata, Grabaț, Igriș, Jebel, Liebling, Lugojel, Partoș, Pesac, Recaș, Sat Nou, Teremia Mare, Timișoara, Tomnatic și Voiteg.

Scopul caravanei, aflată la a 9-a ediție, este de a ajunge acolo unde este cea mai mare nevoie, la copiii din județul Timiș aflați în situații limită, adevărate poveşti tragice de viaţă. Mulți dintre acești copii abandonează școala pentru că nu au rechizite și haine adecvate sezonului rece. Unul dintre obiectivele caravanei este de a preîntâmpina abandonul școlar din aceste cauze.

Anul acesta Caravana a beneficiat de sprijinul comunității locale, în special al angajaților din diverse companii.


Înființată în anul 1917, Lions Club International este cea mai mare organizație de servicii de voluntariat din întreaga lume, având în prezent un număr aproximativ de 1.450.000 membri, din care aproximativ 1330 în România. Călăuziți de-a lungul timpului de deviza We serve, voluntarii din întreaga lume, prin acțiunile de impact pe care le realizează, contribuie la ajutorarea semenilor din comunitățile în care trăiesc și participă activ la evenimente ori de câte ori acest lucru este posibil.

Anul 1990 este anul în care în România se constituie primele cluburi Lions, acum organizația având 65 de cluburi prezente în aproape toată țara. Acestea informații nu reprezintă neapărat cifre, ci înseamnă idei și acțiuni izvorâte din dorința de a dărui ajutor și încredere oamenilor care, într-un moment al vieții, au mare nevoie de susținerea celor din jur. Clubul Lions Timișoara Bastion sprijină comunitatea locală din 2015.

Prin întreaga activitate derulată, Cluburile Lions s-au implicat în acţiuni caritabile cu impact pentru comunitate: acțiuni pentru susținerea sănătății, pentru susținerea învățământului, acțiuni sociale, culturale.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*