Politic

Ciprian-Titi Stoica, deputat AUR Timiș: Guvernul PSD-PNL își bate joc de dascălii din România

Ciprian-Titi Stoica, deputat AUR Timiș: Guvernul PSD-PNL își bate joc de dascălii din România

Guvernul continuă umilirea cadrelor didactice. Ligia Deca și Marcel Ciolacu au anunțat că, de la 1 ianuarie, salariilor profesorilor vor crește doar cu 13% și cu viitor ipotetic 7% în august. O încălcare grosolană a promisiunilor asumate către profesori în vara acestui an, este de părere deputatul AUR Timiș, Titi Stoica.

În vară, aceeași Ligia Deca anunța că salariul profesorului debutant va fi de la 1 ianuarie 2024 de 4600 lei net. De la 3300 ar fi însemnat un plus de 1300 lei, adica 40 %.

Deputatul AUR Timiș, Titi Stoica susține că PSD și PNL au uitat promisiunile făcute, anulează înțelegerile politice, sociale și procedează după bunul plac.

 “Ar fi fost un câștig real, un pas pentru creșterea calității în educație și redarea demnității cadrelor didactice. PSD și PNL, ca de fiecare dată, au uitat promisiunile făcute, anulează înțelegerile politice, sociale și procedează după bunul plac. Salarizarea sistemului de învățământ rămâne în continuare la un nivel jenant și jignitor, profesorii sunt din nou umiliți. În vreme ce se taie absolut tot ce ține de învățământ, nimeni nu vorbește nimic despre investițiile în educație, despre construcția de noi spații de învățământ, programe de reducere a abandonului școlar, de prevenire a violenței și a consumului de droguri, proiecte, programe de stimulare a învățării, a competiției și competitivității”, a explicat deputatul AUR Timiș, Ciprian – Titi Stoica.

 


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*