Social

Aprinderea iluminatului festiv și a luminițelor din Târgul de Crăciun va avea loc duminică

Aprinderea iluminatului festiv și a luminițelor din Târgul de Crăciun va avea loc duminică

Aprinderea iluminatului festiv și a luminițelor din Târgul de Crăciun va avea loc duminică, 26 noiembrie, la ora 18:00.

Aceasta va fi însoțită de un spectacol pe scena din Piața Victoriei, al cărui invitat special este Alina Sorescu, alături de dansatori ai Clubului de dans sportiv „Magnum Team” din Timișoara.

Pentru a lega între ele piețele din zona centrală a orașului, a fost imaginată o călătorie între Piața Victoriei, Piața Libertății și Piața Sfântul Gheorghe, împodobirea ultimelor două făcând diferența, față de anii trecuți. Tot o noutate sunt și cele două ateliere ale lui Moș Crăciun, bradul amplasat în centrul Târgului, sub cupola de lumini, decorațiuni noi, care invită mari și mici să retrăiască bucuria copilăriei, în așteptarea Nașterii Domnului.

Astfel, Piața Libertății invită într-un tărâm fermecat, cu patinoar, personaje de poveste și un castel luminos, prin care va trece trenulețul lui Moș Crăciun.

Piața Sfântul Gheorghe invită timișorenii să zăbovească, preț de câteva clipe, într-un spațiu cu specific de iarnă, cu igluri, urși polari și pinguini.

Și la scenă ne putem bucura de un program minunat, care aduce împreună cete de colindători, artiști locali, dar și câteva seri cu invitați speciali.

Astfel, prima săptămână a Târgului de Crăciun va sta sub semnul Zilei Naționale a României.

Vineri, pe 1 Decembrie, începând de la ora 18:00, timișorenii sunt așteptați la un spectacol cu Ansamblul „Timișul” și trupa Cobzality, însoțiți de „maeștrii focului” de la Crispus.

Dirijor: Deian Galetin. Coregrafi: Ciprian David și Maria Dudău-Topciov. Soliști: Andreea Voica, Petrică-Miulescu Irimică, Ilie Medrea, Victorița Lăcătușu și Andreea Hăisan.

Concertul de 1 Decembrie va fi urmat de alte două zile cu invitați speciali: sâmbătă, pe 2 decembrie, vor urca pe scena Târgului de Crăciun AD LIBITUM VOICES, iar duminică, în 3 decembrie, Timișoara va fi gazda unui spectacol susținut de SURORILE OȘOIANU & LUPII LUI CALANCEA.

Ne vor mai colinda, pe parcursul Târgului, Paula Seling & Corala Contrast, în 15 decembrie, dar și Cornelia și Lupu Rednic, Angelica Flutur, Dan Necșa și Carmen Popovici-Dumbravă, însoțiți de Ansamblul „Timișul”, pe 16 decembrie.

Moș Crăciun este așteptat vineri, pe 22 decembrie, după spectacolul „Spărgătorul de Nuci”, o feerie de Crăciun, realizată cu participarea Școlii de balet și dans „Denisse”.

Reamintim că Târgul de Crăciun din Timișoara, care este la cea de-a XVI-a ediție, va fi deschis în perioada 26 noiembrie 2023 – 7 ianuarie 2024, și că, în afară de zona centrală, vor fi activate, ca în fiecare an, și două cartiere, în perioada 6 – 23 decembrie. Anul acesta aducem o părticică a bucuriei Crăciunului în Zona Soarelui (Piațeta Școlii Gimnaziale Nr.30) și Zona Aurora.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*