Politic

Mai multe clădiri și terenuri din centrul Timișoarei rămân în patrimoniul local cu ajutorul Guvernului

Mai multe clădiri și terenuri din centrul Timișoarei rămân în patrimoniul local cu ajutorul Guvernului

Mai multe clădiri și terenuri din centrul Timișoarei rămân în patrimoniul local cu ajutorul Guvernului României, prin Secretariatul de Stat pentru Culte, care va acorda o finanțare de 6.8 milioane de euro Mitropoliei Banatului pentru a le achiziționa.

Este vorba despre fostul Liceu de Artă (Școala Israelită), dependințele acestuia și terenul aferent ansamblului, aflate în inima orașului.

Comunitatea Evreilor din Timișoara, prin Fundația Caritatea, a redobândit drepturile asupra acestor clădiri în 2005, iar ulterior aceasta le-a vândut către un investitor imobiliar, care nu a mai dezvoltat niciun proiect, iar Mitropolia Banatului a cumpărat în primă fază fostul Inspectorat Școlar, pe care l-a și renovat, valoarea investiției, de peste 3 milioane de euro, urmând a fi restituită Arhiepiscopiei Timișoara tot de către Guvern.

“Acum, cu scopul de a fi reintrodus în circuitul școlar, Mitropolia a solicitat Guvernului 6.8 milioane de euro pentru a achiziționa tot ansamblul fostului Liceu de Artă, iar aici se va dezvolta un adevărat centru educațional. Ideea achiziționării a pornit de la Mitropolitul Ioan, cu care am avut numeroase discuții pe acest subiect și am putut milita la București pentru ca aceste clădiri care fac parte din istoria Timișoarei să nu își schimbe destinația”, a explicat Alfred Simonis, președinte interimar al Camerei Deputaților și președinte PSD Timiș.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*