Life-style

Ce este pilates și de ce ar trebui să îl practici/VIDEO

Ce este pilates și de ce ar trebui să îl practici/VIDEO

Printre obiectivele tale se numără tonifierea mușchilor și modelarea corporală? Atunci cu siguranță va trebui să experimentezi beneficiile exercițiilor pilates! Sunt accesibile tuturor, nu au la bază tehnici dificile și nici nu implică folosirea unui echipament de antrenament elaborat.

Pilates constituie un antrenament modern de fitness care poate fi executat de oricine, este util pentru tonifiere, întreținere, dar prezintă beneficii și pentru persoanele care au nevoie de recuperare fizică. În plus, are beneficii numeroase nu doar pentru siluetă, ci și pentru minte. Exercițiile de pilates sunt inspirate de antrenamentele calistenice, îmbinând mișcări de balet cu cele mai eficiente poziții de yoga.

Metoda de antrenament Pilates se poate desfășura la saltea sau pe diferite aparate create de vizionarul Joseph Pilates. Aparatul REFORMER este cel mai complex, întâlnit și îndrăgit aparat, pe care cu ajutorul unor arcuri de diferite intensități, putem să executăm în siguranță numeroase exerciții pentru întregul corp. Nu are contraindicații și este potrivit si pentru recuperare, pentru că ajută și susține corpul, exercițiile fiind personalizate de un instructor calificat. Cu ajutorul Pilates-ului pe Reformer putem corecta posturi gresite, consolida și alungi musculatura, îndepărta durerile cervicale și lombare, revigora mintea și înălța spiritul“, a explicat Cristina Azzola, specialistul Pilates de la Salon Adora Beauty Timișoara.

Există mai multe tipuri de exerciții pilates:

Stott Pilates: exerciții care se bazează mult pe antrenarea coloanei și pe tehnicile de respirație, îmbunătățind postura, echilibrul și flexibilitatea;

Pilates Cadillac: exercițiile de acest tip se fac folosind un aparat special, numit Cadillac, antrenând anumite grupe de mușchi;

Winsor Pilates: combină antrenamentele ușoare cu exercițiile cardio, având rol în arderea rapidă a caloriilor;

Reformer Pilates: aceste exerciții se practică folosind aparatură specializată și ajută la creșterea flexibilității și puterii;

Mat Pilates: exerciții pentru care se folosesc saltelele și alte echipamente speciale, fiind unul dintre cele mai răspândite tipuri de exerciții pilates.

Specialiștii Adora Beauty Salon din Timișoara te vor învăța și îndruma. Ne găsiți la AdorA Beauty Salon, situat pe strada Mircea cel Bătrân nr. 117-119 din Timișoara și la numărul de telefon 0758 052 575 pentru programări. Vă oferă servicii personalizate, produse cosmetice profesionale cu formule inovatoare, aparatură ultraperformantă pe tot parcursul terapiei, personal cu experiență în domeniu, ambient relaxant și plăcut.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*