Eveniment

Nouă migranți din Nepal și Pakistan, opriţi în tentativă de trecere ilegală a frontierei

Nouă migranți din Nepal și Pakistan, opriţi în tentativă de trecere ilegală a frontierei

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Cruceni și Lunga – judeţul Timiș au depistat nouă cetăţeni din Nepal și Pakistan, toți intrați legal pe teritoriul României, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Serbia.

În data de 1 ocombrie, în jurul orei 23.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni – I.T.P.F. Timişoara au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în urma căreia au depistat în zona de frontieră, pe direcția localității Iohanisfeld, la aproximativ 200m de frontieră, șase cetățeni străini care nu își justificau prezența în zonă.

În aceeași zi, colegii noştri din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Lunga au depistat, pe direcția localității de frontieră Teremia Mică, alţi trei cetăţeni străini care se deplasau pe jos, pe frontiera verde.

În ambele situaţii, persoanele în cauză au fost duse la sediul sectoarelor pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cetățenii străini sunt din Nepal şi Pakistan și au vârste cuprinse între 25 și 46 de ani. Din primele declarații a rezultat că aceștia au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Serbia, cu intenţia de a ajunge în vestul Europei.

În ambele cazuri, cetățenii străini au intrat legal în țară, în baza unor vize de muncă. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*