O parte dintre elevii școlii din Bucovăț fac ore în containere modulare, asta pentru că unitatea de învățământ nu dispune de spațiu. De curând au fost cumpărate două module-container, care sunt amplasate lângă terenul de sport al școlii gimnaziale din comună.
Autoritățile din comuna timișeană Bucovăț fac eforturi să dezvolte cât mai mult partea educațională, pentru ca elevii să aibă parte de cele mai noi standarde educaționale dar și de cât mai multe activități interactive. Actuala școală e neîncăpătoare și e necesar un nou corp de clădire.
Potrivit edilului Gheorghe Pop, există o cerere tot mai mare din partea părinților pentru Școala Gimnazială Bucovăț. Astfel, că a găsit o soluție: școală în containere modulare, pentru extindere săli de clasă. Are 350 mp și sunt 4 clase de 45 mp. Construcțiile modulare de școli sunt dotate cu toate facilitățile necesare desfășurării cursurilor și pot fi utilizate ca săli de clasă.
„Am fost nevoiți să extindem Școala Gimnazială Bucovăț, dintr-un raționament foarte simplu. Copiii nu mai au loc să învețe în școala veche, pentru că avem o dezvoltare exponențială a comunei. Sunt 40 de PUZ-uri private în lucru și sunt foarte mulți copii. O parte din ei învățau în Căminul Cultural, 2 clase, și aveam nevoie de încă minim două clase. Și atunci singura soluție rapidă și la îndemână a fost să construim o școală din containere. Este destul de mare, are 350 mp. Și sunt 4 clase de 45 mp, cu grupuri sanitare, cu un hol generos, iar la final o să arate foarte bine. Undeva în maxim 10 zile va fi finalizată. Banii sunt din bugetul local, toată investiția a costat 98.000 euro + TVA. E bine de știut că e o soluție temporară, noi avem proiect pe CNI pe școală nouă și grădiniță. Până atunci o să învețe copiii în aceste containere, care arată foarte bine. Sunt dotate cu aer condiționat, cu convertoare pentru căldură. După ce vom finaliza școala nouă, aceste containere le putem transformă în locuințe sociale. Asta a fost intenția mea, sper să și reușim să facem asta. O să eliberăm Căminul Cultural, pentru că la Bucovăț în momentul de față nu avem cămin, nu se poate desfășura o activitate culturală”, a precizat primarul Gheorghe Pop.
Containerele vor avea curent electric, căldură și vor fi utilate complet pentru desfășurarea procesului didactic. “Am 34 de ani de învățământ, sunt născută și crescută în comună Bucovăț. Sunt foarte încântată de toate schimbările care se întâmplă în această perioada. Mi-am început viață de elev aici în această școală. M-am reîntors cu drag în momentul în care am terminat Liceul Pedagogic. Am fost învățătoare aici în sat. O perioada am fost plecată și de doi ani m-am reîntors încântată de tot ce se întâmplă. Extinderea efectiv a clădirii este benefică, pentru că a crescut foarte mult în ultimii ani numărul de copii și de locuitori. La un moment dat școală a avut de suferit pentru că lumea a migrat spre Timișoara, dar acum dezvoltându-se satul s-a întors lumea. Iar faptul că se lucrează la școală și se extind corpurile de clădire este un lucru foarte bun pentru noi. Suntem încântați de nouă sala de clasa pentru că este mare, luminoasă. A fost un lucru nou pentru noi să ne adaptăm în containere, dar se pare că e un lucru benefic. Clasele vor fi mari, luminoase, călduroase, răcoroase pentru că avem aer condiționat. Suntem încântați și noi și copiii și părinții”, a transmis dascălul Ramona Crișan.