Control fulger astăzi la localurile și restaurantele din zona Complexului Studențesc din Timișoara. Acestea au fost luate la puricat de inspectorii Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor.
Multă mizerie și condiții de nedescris în restaurante și fast-food-uri. La toți operatorii economici verificați au fost constatate abateri, cele mai mari fiind la cei la care a fost dispusă măsura opririi temporare până la remediere. Astfel au fost verificați un număr de 10 de operatori economici: SC ENTERTEIMENT FUN CLUB SRL (Restaurant Dinar), SC IZARAD KDO SRL (Fast food), SC SCARLATESCU CRISTIAN J.R. SRL (Fastfood Roy), SC DSCONSTRUCT SRL (Fastfood), SC PARADISUL PIRAȚILOR SRL, SC DENIS BEST TEAM SRL (Joy Pub), SC COSEI SRL (Fastfood 3f), SC MINNA DELICIOS SRL (Fast food pleșkavița 100%), SC ILINOIS SRL (Pret a manger), SC DORINI TM GARDEN SRL (Burger 100%).
“Principalele abateri de la legislație constate: produse preparate și materii prime lipsite în totalitate de elemente de identificare-caracterizare necesare determinării conformității acestora; diverse preparate cu modificări organoleptice; nerespectarea condițiilor de depozitare recomandate de producător; spațiu de preparare insalubru; spații de depozitare,refrigerare, congelator neigienizate; tavanul din blocul alimentar prezenta infiltrații de umiditate și exfolieri ale tencuielii; legume fructe depreciate; materii prime în afara datei limite de consum; utilizarea unor spații de refrigerare destinate răcirii băuturilor“, a precizat Alin Gubandru, comisar șef CRPC VEST.
Sancțiuni aplicate: 11 amenzi contravenționale în cuantum de 97.000.lei; 6 avertismente.
Au fost dispuse următoarele măsuri complementare:
– Oprirea temporară de prestări servicii pană la remediere pentru 3 unități respectiv SC MINNA DELICIOS SRL (Pleșkavița sarbească 100%), SC DORINI TM GARDEN SR L(Burger 100%)și SC ILINOIS COM SRL (Pret a manger)
-oprirea definitivă de la comercializare și retragerea de la consumul uman al produselor neconforme
-propunere de încetare a practicii comerciale incorecte pentru o unitate, respectiv SC DENIS BEST TEAM SRL (Joy pub). Aveau la vânzare produse care trebuiau să conțină parmezan(conform meniu), dar în realitate era alt tip de branză.
“La restaurant Paradisul Piratilor SRL au fost identificate materii prime lipsite în totalitate de elemente de caracterizare/identificare necesare stabilirii conformității acestora, nerespectare conditii pastrare/depozitare si recomandarea producatorului. Sunt utilizate ustensile, vesela neprofesională. Utilizarea unor spații de refrigerare cu resturi alimentare. Au fost identificate diverse sortimente de paste fierte în vederea utilizării ulterioare la preparatele finite“, a explicat șeful CRPC.