Administrație

DJ 571 care face legătura zonei cu Oravița sau Moldova Nouă, bombardat de gropi

DJ 571 care face legătura zonei cu Oravița sau Moldova Nouă, bombardat de gropi

DJ 571, drumul care distruge cea mai frumoasă zonă a județului Caraș Severin, Cheile Nerei – Sasca Montană, arată ca după un bombardament. De ani de zile este plin de gropi, iar traficul rutier le dă tot mai mari bătăi de cap șoferilor care își distrug mașinile.

Oricât de experimentați ar fi, șoferilor le este imposibil să evite sutele de gropi din carosabil. Este o adevărată provocare pentru șoferii care sunt nevoiți să-l traverseze. Efectiv s-au rupt bucăți de asfalt și sunt denivelări.

Autoritățile județene din Caraș Severin au dat asigurări de fiecare dată că se vor face reparații capitale, însă nici până la acest moment nu s-a luat nicio măsură.

Drumul județean 571 are o lungime de 40 de km și facilitează accesul la Cheile Nerei, Lacurile Ochiul Bei și Dracului, spre localitățile Cărbunari, Padina Matei și Moldova Nouă.

Printre șoferii care recent s-au aventurat pe acest drum se numără și fosta președintă a OFSD Timiş, Romanița Jumanca. Aceasta lansează un apel către conducerea județului Caraș Severin pentru reabilitarea acestui drum care nu doar că e neprimitor pentru turiști și greu accesibil pentru cei care îl frecventează des, însă este și un pericol ce favorizează deteriorarea autoturismelor dar și producerea unor accidente.

 “De câțiva ani buni accesez acest drum pentru a ajunge la casa părinților mei. E vorba de un acces auto îngreunat din cauza lipsei unei infrastructuri adecvate. Din păcate, o zona turistică deosebit de frumoasă întâmpină turiștii cu un strat de asfalt deteriorat, cârpit pe alocuri fără vreun rezultat pe termen mediu și lung.

Am urmărit cu interes anunțurile autorităților județene în ceea ce privește proiectele care prevăd reabilitarea acestui drum auto. Am citit, doar citit, despre multe promisiuni și chiar bugete alocate, însă drumul este la fel. Îi rog pe cei de la Consiliul Județean Caraș-Severin să se gândească cu prioritate la reabilitarea acestui drum care nu doar că e neprimitor pentru turiști și greu accesibil pentru cei care îl frecventează des, însă este și un pericol ce favorizează deteriorarea autoturismelor dar și producerea unor accidente. Cred că, cu puțin interes, asumare și conștientizare a obligațiilor pe care le aveți față de contribuabili și cetățeni, puteți face enorm de multe cu bugetele deja alocate”, a precizat Romanița Jumanca, fosta șefă a femeilor social-democrate din Timișoara și fost consilier municipal.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*