Social

Se caută 150 de adolescenți vorbitori de limba română și ucraineană din Timișoara pentru un experiment muzical

Se caută 150 de adolescenți vorbitori de limba română și ucraineană din Timișoara pentru un experiment muzical

Asociația LOGS împreună cu Music Camp International organizează în perioada 24-30 iulie o tabără de muzică pentru 150 adolescenți români și ucraineni cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani.

Ateliere de muzică, instrumente și canto vor avea loc zilnic între orele 9 și 14 în Timișoara la Școala Gimnazială nr. 30 str. Aștrilor nr. 13 alături de profesori și artiști vorbitori de limba română și ucraineană.

Larisa Sandu, Asociația LOGS: „Știm ca muzica unește întotdeauna oameni diferiți și de aceea suntem onorați să avem echipa de la Music Camp International pentru prima dată în Timișoara, într-un proiect muzical pentru adolescenți, tineri localnici și refugiați din Ucraina stabiliți în Timișoara. Ne așteaptă 5 zile pline de repetiții și multă muzică dar cel mai important, credem că este interacțiunea dintre participanții localnici și tinerii refugiați din Ucraina și descoperirea de noi talente prin muzică”.

După o săptămână de ateliere și practică, adolescenții vor susține un concert de muzică la Liceul Ioan Vidu din Timișoara, alături de Connie Fortunato, profesor de muzică din SUA și fondatorul Music Camp International.

Proiectul Music Camp International s-a născut în 2001 în România, în județul Caraș-Severin când Connie Fortunato, un profesor de muzică cu peste 30 de ani de experiență în predare, dirijat, cercetare și dezvoltare curriculară a adus împreună profesori de muzică cu tineri vulnerabili pentru a-i încuraja să studieze si practice muzica. Connie și echipa ei au implicat în cei 20 de ani de activitate peste 25.000 de copii, în principal din Ucraina și România prin peste 140 de tabere de muzică în 33 de orașe.

Asociația LOGS este principalul actor umanitar din Timișoara pentru refugiați din Ucraina și alte țări, oferind atât servicii de asistență socială cât și inițiative de schimb intercultural și implicare comunitară.

Adolescenții participanți trebuie să achite o taxa de înscriere cuprinsă între 50 și 100 lei în funcție de perioada înscrierii. Pentru înscrieri și informații suplimentare prin email la larisa.sandu@grupullogs.ro  sau pe pagina de facebook LOGS – Grup de Inițiative Sociale.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*