Administrație

Primarul comunei Sacoșu Turcesc: “Satul trebuie să aibă un concept de dezvoltare”

Primarul comunei Sacoșu Turcesc: “Satul trebuie să aibă un concept de dezvoltare”

Satul trebuie să aibă un concept de dezvoltare. Este de părere edilul comunei Sacoșu Turcesc.

Sunt în curs de derulare activități de construcție și de amenajare dintre cele mai ample. Administraţia locală a demarat şi alte proiecte de investiţii prin care să îmbunătăţească vizibil condiţiile de trai ale cetăţenilor.

Proiectul cel mai mare la nivel de comuna Sacoșu Turcesc este înființarea sistemului de canalizare cu stație de epurare, derulat prin programul național Anghel Saligny. Valoarea este de 3,5 milioane euro.

Pe fonduri europene prin AFIR, administrația locală are în plan de realizare  proiectul “Reabilitare, modernizare Cămin Cultural Sacoșu Turcesc”, de aproximativ 400.000 euro.

Mai sunt două proiecte pe PNRR “Înființare piste de biciclete cu stații de încărcare pentru mașinile electrice” și “Digitalizare sediu primărie și dotări coșuri de gunoi inteligente”. Cele două proiecte valorează aproximativ 220.000 euro.

În plus, administrația locală își propune să asigure elevilor săi o educaţie de calitate, orientată înspre dezvoltarea abilităţilor şi competenţelor. “Din bugetul local am mai cuprins pietruirea străzilor. Anul acesta am făcut ultima recepție la cele patru școli care funcționează pe raza comunei, respectiv Sacoșu Turcesc, Berini, Icloda și Otvești. Toate acestea au fost reabilitate pe PNDL 2. Copiii învață în condiții foarte bune. Una dintre prioritățile comunei este educația. De aici pleacă toate celelalte probleme sau dezvoltarea lor.

Noi ne-am dori să începem cu asfaltarea străzilor. Am depus proiectul pe Anghel Saligny. Prioritar este ca înainte de asfaltarea străzilor de pe cele 7 sate aparținătoare comunei să finalizăm canalizarea. Oamenii când văd că spargem pe domeniul public al comunei și indiferent că le bagi apă sau canalul, le faci mizerie în fața casei și sunt mai mult nemultumiți decât multumiți. Dar când asfaltezi strada care duce spre casele lor, lucrurile de suprafață se văd altcumva”,  precizat primarul comunei Sacoșu Turcesc, Gabriel Adrian Koller.

 


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*