Politic

AUR a prezentat programul de guvernare„Reconstruim România” la Timișoara

AUR a prezentat programul de guvernare„Reconstruim România” la Timișoara

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a dat startul turneului național de prezentare a Programului de guvernare AUR în 15 puncte.

După conferința publică organizată vineri la Constanța, astăzi a avut loc Timișoara evenimentul de prezentarea programului AUR. Alături de membri din conducerea partidului, au fost invitați specialiști în diverse domenii de activitate, personalități publice și jurnaliști.

În cuvântul de deschidere al evenimentului, președintele AUR, deputatul George Simion, a spus că: „România nu mai poate funcționa cum a făcut-o până acum și cum a fost condusă de partidele care sunt azi la guvernare, care au condus, fie singure, fie împreună, țara. E timpul să punem piciorul în prag și, de aceea, întindem mâna către voi, către români, pentru a ne fi parteneri și pentru ca împreună să schimbăm lucrurile. M-am săturat să tot aud în toate instituțiile statului, în fiecare loc unde mă duc, „nu se poate”. Noi PUTEM! Acesta este mesajul nostru”.

Prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea, le-a spus celor prezenți la evenimentul de la Timișoara că „în anul 2024 AUR trebuie să vină la guvernare. Românii nu mai au răbdare, iar guvernarea nu trebuie să se facă cu partidele politice care au condus până azi România. Aceste partide au avut timp 33 de ani să arate dacă pot guverna țara. Dacă am fi fost antreprenori, această companie ar fi fost închisă, falimentată. AUR merge la guvernare numai cu românii”.

„Avem nevoie să ne dezvoltăm. Avem nevoie de companii românești care să fie competitive la nivel european. Astăzi, un salariat român muncește 5 zile pe săptămână, iar din 5 zile două sunt ale statului român. Plătim peste 40% impozite pe salarii. Antreprenorii știu că angajatului trebuie să îi asiguri venituri pentru a putea trăi. Această presiune cade tot asupra antreprenorului român. În timp ce companiile austriece vin cu facturi din afara țării pentru servicii umflate, românii trebuie să se descurce, astfel încât să poată asigura o relativă bunăstare pentru angajați. De aceea, AUR propune pentru salariați reducerea impozitelor, toate impozitele, aproape de jumătate, până la maxim 25% din salariu și, concomitent, va trebui să asigurăm o creștere etapizată a salariului minim de la valoarea de 3.000 de lei de azi până la cea de 5.000 de lei”, a spus Marius Lulea.

Totodată, prim-vicepreședintele AUR a precizat că „am avut 33 de ani de spoliere a avuției naționale. Vorbim despre un război purtat între noi și ei. Avem mai mulți români plecați în afara țării decât au statele aflate în situații de conflict. Dar, în 2024, acest lucru trebuie să se termine, iar AUR să vină cu un alt mod de a face politică”.

Prof. univ. dr. Radu Baltasiu a vorbit, în cadrul intervenției sale, despre importanța învățământului, subliniind faptul că cultura si educația sunt esența politicilor publice de care România are nevoie pentru a se dezvolta. „Suntem dornici să reinițializăm învățământul și educația, care știm foarte bine că se află într-un grav impas, printr-un program național pe care l-am numit „Domnul Trandafir”. „Domnul Trandafir” înseamnă reschițarea învățământului și repunerea pe tapet a problemei învățământului și a educației pornind de la personalitatea elevului, a studentului, de la repunerea într-o condiție de demnitate a profesorului, inclusiv prin aducerea nivelului salariilor din învățământ pornind de la nivelul mediu pe economie, prin protejarea acestuia prin regulamente școlare și universitare în consecință”, a spus Radu Baltasiu.

Președintele AUR, George Simion, a afirmat, în cadrul discursului său, faptul că „singura șansă prin care PSD, PNL, UDMR, cei care conduc împreună sau de unii singuri România de 33 de ani să fie înlăturați suntem noi”. „Acesta este programul de guvernare și asta vrem noi să facem. (…) Trebuie să asigurăm venituri decente și trebuie să lăsăm antreprenorii în pace, să îi eliberăm de instituțiile statului care îi cocoșează doar pe ei, nu pe OMV, nu pe alte companii de afară, pentru că ei au protecție de la ambasade, trebuie să le asigurăm și noi protecție antreprenorilor români”, a spus George Simion.

În ceea ce privește eficientizarea admnistrativă, președintele AUR a arătat că „poporul român a votat să aibă un Parlament de 300 de parlamentari, democratic, în 2009. Voința poporului român trebuie înfăptuită și pentru asta avem nevoie de o majoritate”. „Se bat Nicu și Marcel acum, și cei din PSD și PNL, pentru, chipurile, un Guvern suplu, dar nu sunt în stare să reducă măcar un portofoliu și dezideratul lor este să ajungă la 18 ministere. Guvernarea AUR va avea 12 ministere, pentru că noi nu avem guri flămânde de mulțumit și membri de partid care caută sinecuri”, a mai spus președintele AUR.

George Simion le-a mărturisit celor prezenți că programul AUR de guvernare trebuia să se intituleze inițial „Fabricat în România”. „Avem foarte multe resurse ale solului și subsolului pe care nu le prelucrăm. Obiectivul de bază al AUR este prelucrarea primară, secundară și terțiară a tuturor resurselor naturale ale României pentru a crea locuri de muncă aici, la noi acasă, pentru a opri exportul de cereale și de grâu și importul de mobilă și de produse de patiserie. Pentru asta avem nevoie de investiții. (…) Avem nevoie de investiții pentru a termina toate hidrocentralele, atomocentralele și facilitățile care există în acest moment. Pentru aceasta avem nevoie de un fond național, suveran, de investiții. De unde bani? De unde bani dacă Guvernul Ciucă voia, săptămâna trecută, să prelungească încă 15 ani licențele de exploatare către OMV? Le expiră în 2027 și vor să prelungească până în 2042. De acolo bani! Din niște redevențe corecte, din plata taxelor”.

Nu în ultimul rând, președintele AUR a precizat că, la punctul 11 din programul de guvernare AUR, intitulat „Domnia legii”, „susținem implicarea activă în viață cetății a românilor”. „Pentru că susținem domnia legii, trebuie să îi învățăm pe cei de la Digi24 să citească. Nu scrie niciunde, ei au inventat, împreună cu altă presă care încearcă să inventeze lucruri despre noi, sintagma: tribunale ale poporului. (…) Noi avem două puncte: organizarea de curți cu jurați formate din cetățenii români majori și cu capacitate deplină de exercițiu, care să soluționeze cazurile penale grave și procesele colective sau de clasă, class actions cum sunt ele în America. Curți cu jurați la procesele importante există peste tot în lumea civilizată. Nu sunt tribunalele poporului pe care și le imaginează unii și alții. Mai vrem, totodată, ca tot pentru implicarea cetățenilor în felul în care funcționează România să fie aleși de către popor judecătorii Curții Constituționale. Este foarte important lucrul acesta”.

Evenimentele de prezentare a programului de guvernare AUR vor continua în perioada următoare în toate județele din țară, dar și în comunitățile de români din străinătate.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*