Social

Apel la solidaritate pentru persoanele fără adăpost, în prag de iarnă

Apel la solidaritate pentru persoanele fără adăpost, în prag de iarnă

Primăria Municipiului Timișoara face un apel la solidaritate și civism, în ceea ce privește ajutorul imediat pe care cetățenii îl pot da persoanelor fără adăpost din Timișoara, acum când temperaturile sunt negative, iar riscul de hipotermie este deosebit de ridicat.

Astfel, roagă cetățenii care sesizează persoane aflate pe stradă sau în spații neîncălzite să apeleze serviciul de urgență 112, care ulterior va redirecționa aceste persoane către cele două adăposturi ale Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara din Timișoara (DASMT).

Cele două centre active sunt: Centrul de Suport pentru Situații de Urgență și Criză (de la Pădurea Verde), care poate găzdui 21 de persoane și Complexul de servicii Sf. Francisc din strada Telegrafului 8, care poate deservi 54 de persoane. În această perioadă, numărul de locuri este suplimentat pentru a acomoda toate persoanele aflate la risc. 

Ambele centre sunt complet racordate la utilități și oferă, pe tot parcursul anului, servicii de igienizare, cazare, 3 mese pe zi, consiliere psihologică și socială, punere în legalitate prin întocmire documente de identitate, încadrare în grad de handicap, servicii medicale primare, activități de reintegrare socială și profesională.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*