Social

Alaiul colindătorilor la Timișoara

Alaiul colindătorilor la Timișoara

Bătuta cu dubele, jocul caprei, colinde de fecior, de fată și de gazdă: sunt doar câteva dintre datinile ce  vor da farmec Alaiului colindătorilor, unul dintre cele mai așteptate evenimente ale fiecărei ierni.

Peste 200 de colindători din județul Timiș vor aduce pe străzile Timișoarei urări de bine și belșug. Luni, 19 decembrie 2022,  la  ora 12:00, alaiul se va deplasa în ritmul colindelor de altădată de la sediul Palatului Administrativ din Timișoara către Piața Victoriei. De la ora 13:00, participanții la alai vor ajunge cu colindatul în fața Catedralei Mitropolitane, apoi se vor îndrepta către Mitropolia Banatului, unde vor susține un spectacol de datini.

Din Țara Făgetului vor colinda ”dubașii” din Făget,Pietroasa, Curtea și Margina. Îmbrăcați în straie ca odinioară, încinși cu tricolor și însuflețiti de spiritul Crăciunului vor porni colindatul în ritmul ancestral al dubelor, vestind speranța și bucuria.

Ansamblul Voitegeana din Voiteg, Ansamblul Junii Timișului, Fanfara Banater Musikanten din Timișoara, grupuri vocale din Buziaș, Fârdea, Coșteiu, Ansamblul ”Iorgovanu Comloșan”  din Comloșu Mare și Formația de Tineret a Ansamblului Profesionist Banatul vor umple de culoare și veselie străzile Timișoarei.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Timiș și Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*