Politic

Se depune cererea pentru finanţare pe PNRR pentru viitorul Institut Oncologic din Timişoara

Se depune cererea pentru finanţare pe PNRR pentru viitorul Institut Oncologic din Timişoara

Veste bună pentru județul Timiș! Astăzi se depune cererea pentru finanţare pe PNRR pentru viitorul Institut Oncologic din Timişoara, în valoare de 197 milioane de euro.

Potrivit deputatului PSD Timis, Alfred Simonis, documentația e conformă și corespunde criteriilor impuse. Asftel că sunt mari şanse pentru obtinerea finanţării.

Hai să spunem lucrurilor pe nume: Timişoara este o umbră a ce a fost din punct de vedere medical. Câți dintre noi nu avem cunoscuţi diagnosticați cu cancer şi care au plecat să se trateze la Cluj? Asta şi pentru că unii jucători privați, pe mână cu diverşi şefi din Sănătate, au ținut captiv un județ întreg, blocând marile proiecte din domeniu.

De aceea timp de mai bine de douăzeci ani autoritățile locale din Timiş nu au fost în stare să pună pe masă măcar un proiect viabil de mare anvergură. Şi chiar de aceea Ministerul Sănătății, constatând acest lucru, şi-a asumat finanțarea unui studiu de fezabilitate pentru un institut oncologic.

Doar că nu mică mi-a fost mirarea în vară, când studiul de fezabilitate a fost finalizat cu o valoare halucinantă: 700 de milioane de euro pentru un institut oncologic! De trei ori mai mult decât ceva similar în Italia! Cu acestă valoare nu aveam nicio şansă să primim finanţare pe PNRR! Mi s-a confirmat încă o dată influenţa marilor operatori privați din sănătate în treburile statului.

Au urmat câteva luni nebune în care, împreună cu ministrul Alexandru Rafila, am coordonat eforturile de aducere a valorii cu picioarele pe pământ, pentru a putea fi finanțați. Ne-am întâlnit săptămânal pentru a analiza evoluția modificării şi etapizării studiului de fezabilitate”, a declarat Alfred Simonis, președinte PSD Timiș și lider al Grupului Parlamentar PSD Camera Deputaților.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*