Social

Controale la firmele de transport persoane. Ce au găsit inspectorii CJPC Timiș

Controale la firmele de transport persoane. Ce au găsit inspectorii CJPC Timiș

Controale ale inspectorilor Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș la firmele de transport persoane. Au fost verificate S.C. AUTOTIM S.A. și S.C. SUPERIMPOSER S.RL. din Timișoara. 

Aceștia au urmărit modul în care sunt respectate drepturile consumatorilor, în cazul serviciilor de transport de persoane, au fost constatate diverse abateri de la legislație.

Comisarii CJPC Timiș au aplicat, în consecință, următoarele sancțiuni: 3 amenzi contravenționale în cuantum de 27.000 lei; 2 avertismente; oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor, pentru 2  autocare, respectiv unul pentru S.C. AUTOTIM S.A și un altul pentru S.C. SUPERIMPOSER S.R.L.

Neregulile constatate au fost: absența informărilor asupra traseului (stațiile de oprire), a orarului și prețurilor aferente; lipsa condițiilor igienico-sanitare de transport (murdărie în întreg spațiu, scaune cu tapițerie pătată, ruptă, depuneri alimentare vechi și pământ/nisip în spațiul despărțitor șezut-spătar), în vehicul, inclusiv în spațiul destinate conducătorului acestuia; surprinderea șoferului în timp ce fuma, în interiorul spațiului, la volan, în timpul călătoriei; existența ruginii pe elementele interioare ale vehiculului, a plafonierei pătate și a scaunelor cu tapițerie pătată, în sala de așteptare; neasigurarea mijloacelor de protecție împotriva accidentelor și a trusei de prim ajutor.

Acțiunile de control, în domeniul transportului de persoane, vor continua.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*