Social

Avem un alt focar de pestă porcină africană în Timiș

Avem un alt focar de pestă porcină africană în Timiș

Duminică, în urma unor semne clinice de suspiciune de Pestă Porcină Africană au fost prelevate probe de la porcii domestici proveniți din exploatația comercială de suine aparținând S.C. Smithfield România Ferma din Pădureni județul Timiș și trimise la Institutul de  Diagnostic și Sănătate Animală București pentru confirmare și  identificare a virusului pestei porcine africane.

În urma examinării probelor la Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală, rezultatele au fost pozitive, fiind  confirmată Pesta Porcină Africană.

În cazul acestei confirmări, DSVSA Timiș va lua  toate măsurile care se impun în conformitate cu actele normative în vigoare, Procedurile și Manualul Operațional pentru intervenția în focarele de pestă porcină africană.

„Precizăm că pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social din punct de vedere economic pentru specia suină”, a spus directorul executiv al DSVSA Timiș, dr. Alin Flavius Nicoară.

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*