Administrație

Primarul comunei Liebling: Avansează lucrările de construire a noii grădinițe/ VIDEO

Primarul comunei Liebling: Avansează lucrările de construire a noii grădinițe/ VIDEO

Avansează lucrările de construire a grădiniței cu parter și două etaje la Liebling.

Potrivit autorităților, clădirea este concepută conform cerinţelor normelor în vigoare, cu spaţiile necesare desfăşurării tuturor activităţilor legate de educaţia preşcolară. Întreaga investiție se ridică la 3 milioane lei, prin Proiectul Național de Dezvoltare Locală. “Lucrarea respectivă este aproape gata. Mai avem de făcut finisajele interioare și apoi dotările, legarea la canalizare. Pot spune că aproximativ 85% din lucrare este gata. Să speram că în decembrie să putem face recepția, iar la anul să putem primi aprobările și să o dăm în folosință”, a menționat Gheorghe Munteanu, primarul comunei Liebling.

Noua clădire va fi deservi șase grupe de preșcolari și va funcționa cu program prelungit. Aceasta va fi racordată la toate utilităţile necesare funcţionării. Principalele funcţiuni ale grădiniţei propuse vor include: 6 săli de grupă – cabinet medical cu izolare – sală de mese şi bucătărie cu spaţii anexe necesare – grupuri sanitare şi vestiare – spaţii administrative. Capacitatea maximă a grădiniţei va fi de 131 persoane (120 – copii şi 11 – personal).

Clădirea va avea un acces principal, pe latura de sud, prevăzut cu rampă pentru persoane cu dizabilităţi, cu panta maximă de 8% şi un acces secundar, pe latura de Nord. Spaţiile bucătăriei şi camera tehnică vor putea fi accesate tot de la nivelul faţadei sudice, prin intermediul unor accese separate fiecărei funcţiuni în parte. Curtea va fi amenajată cu gazon şi un loc de joacă pentru copii acoperit cu pavele de cauciuc şi dotat cu echipamente de joacă.

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*