Educație

Ioana Pârvulescu a fost alături de liceenii din Timișoara la invitația Universității de Vest

Ioana Pârvulescu a fost alături de liceenii din Timișoara la invitația Universității de Vest

Universitatea de Vest din Timișoara a fost prezentă la Colegiul Național “Constantin Diaconovici Loga” din Timișoara prin conferința Politețea și inteligența obiectelor. Recursul la metoda „Belle Epoque”, ce a avut-o drept invitată pe îndrăgita autoare Ioana Pârvulescu. Ca de fiecare dată, conferința a fost moderată de criticul literar timișorean Mircea Mihăieș.

Universitatea de Vest din Timișoara își dorește să rămână aproape de liceeni și să aducă în fața lor modele de urmat și intelectuali care să îi inspire și să-i motiveze. De aceea, urmează multe evenimente dedicate tinerilor, precum conferințe cu invitați aparte, proiecții de film, ieșiri în cartiere și alte evenimente de popularizare a științei.

Despre eveniment, rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Gabriel Pirtea, a declarat: Doamna Pârvulescu este o personalitate foarte respectată în cercurile academice și vizitele sale sunt mereu un prilej de încântare pentru comunitatea timișoreană. Prin aceste conferințe, dorim să îndrumăm tânăra generație și, astfel, să conturăm un viitor în care cultura și educația devin fundamentale.

Conferința Politețea și inteligența obiectelor. Recursul la metoda „Belle Epoque” a fost organizată de către Universitatea de Vest din Timișoara și face parte din Programul Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”, teritoriul Oameni, stația Reflecții, finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte, cofinanțat de Consiliul Județean Timiș.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*