Administrație

Lucrări de reabilitare la Biserica Ortodoxă din Beba Veche. Se va construi și o capelă

Lucrări de reabilitare la Biserica Ortodoxă din Beba Veche. Se va construi și o capelă

În urma unor demersuri efectuate de primarul Ioan Bohăncanu la Ministerul Cultelor, la începutul anului, Parohiei Ortodoxe Beba Veche i-a fost repartizată suma de 250.000 de lei.

Banii vor fi folosiți pentru executarea unor lucrări de reparații absolut necesare la acoperișul și turnul bisericii, dar și la instalația electrică și la izolarea fundației de restul bisericii, pentru a stopa formarea igrasiei, care s-a extins foarte mult în anii trecuți.

„Acesta este doar începutul, ample lucrări vor continua și în anii următori, stabilindu-se un parteneriat ferm între Mitropolia Banatului, Parohia Ortodoxă Beba Veche, Ministerul Cultelor și Primăria Beba Veche, scopul final fiind renovarea în totalitate a acestui monument istoric, care este stâlpul de bază al ortodoxiei, în cel mai îndepărtat punct vestic din România, din punct de vedere geografic”, a spus primarul Ioan Bohăncanu.

Toate lucrările la acest important edificiu din comună sunt coordonate de preotul paroh Viorel Pescar. De asemenea, pentru a sprijini activitatea ce se derulează pentru reabilitarea bisericii, si dând dovadă, încă o dată, de omenie și spirit civic, locuitorii din Beba Veche s-au mobilizat și, zilnic, pregătesc mâncare pe care apoi o aduc muncitorilor care lucrează la renovarea bisericii.

De asemenea, primarul Ioan Bohăncanu a declarat că la Beba Veche va fi construită o capelă.

Luna acesta va fi finalizată procedura de licitație pentru atribuirea lucrării, urmând ca apoi, după data de 10 septembrie, să înceapă construirea efectivă a capelei. Conform planurilor, lucrările ar urma să fie încheiate până la mijlocul anului viitor, mai precis până la sfintele sărbători pascale.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*