Social

Mai mult ca oricând, cu toții trebuie să economisim apa!

Mai mult ca oricând, cu toții trebuie să economisim apa!

Administrația Bazinală de Apă Banat (ABA Banat) vă informează că, în acest moment, nu se pune problema lipsei de apă pentru sistemele de alimentare centralizate!

ABA Banat asigură resursa de apă brută din sursa de apă de suprafață, tuturor beneficiarilor ce utilizează apa în regim centralizat.

„Planul de restrictii si folosire a apelor în perioade deficitare” nu s-a pus în aplicare în Spațiul Hidrografic Banat până  în prezent, deoarece se poate asigura cerințele de apă la toate categoriile de folosințe.

Specialiștii de la ABA Banat reamintesc că apa este o resursă naturală limitată! De aceea face apel ca toți consumatorii de apă, acolo unde există posibilitatea, să apeleze la alternative de stocare și recirculare a apei în activitățile casnice (grădinărit, spălat, îmbăiere) dar și în sectorul industrial sau agricol.

Specialiștii ABA Banat urmăresc permanent evoluția debitelor de apă. Starea sistemului de gospodărire a apelor este transmisă zilnic la Dispeceratul Central A.N.A.R. Bucuresti, iar datele zilnice sunt disponibile spre consultare pe http://banat.rowater.ro/index.php/despre-noi/situatie-hidrologica/

„Pe fondul regimului termic extrem de ridicat al perioadei și cel al regimului pluviometric scăzut, fenomenul de secetă poate afecta anumite zone rurale din Banat, unde nu există sisteme de alimentare cu apă în regim centralizat, iar alimentarea se face fie din fântâni, fie din sisteme mici alimentate din foraje”, a precizat Cristian Moisescu-Ciocan, directorul ABA Banat.

În aceste zone, dacă va fi necesar, resursa de apă va fi asigurată pentru toți cei care au nevoie de apă pentru băut și activitățile curente, cu ajutorul autorităților locale și cu sprijinul Inspectoratelor Județene pentru Situații de Urgență.

Foto: Apele Romane Banat


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*