Social

Ecluze pe Bega 2022 pornește la drum

Ecluze pe Bega 2022 pornește la drum
Adora Beauty

La sfârșitul săptămânii avem ture cu Pelicanul – ambarcațiune simbol a Timișoarei, conferințe pe tema revitalizării Canalului Bega și a spațiului adiacent lui, dar și multă, multă muzică bună din România și Serbia!

Evenimentul Ecluze pe Bega 2022 se va desfășura pe 17 și 18 iunie 2022, având ca locații principale pontonul D’arc pe Mal și vaporul Pelicanul. Ecluze pe Bega e un proiect pentru comunitate, inițiat de comunitate – biroul de arhitectură D Proiect, clubul D’arc Timișoara și Fundația DALA.

Proiectul e finanțat de Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte, în cadrul programului #ImpulsÎnComunitate.

Vineri, 17 iunie, cu începere de la ora 10.00, specialiști din domeniul apelor și mediului, dar și studenți sau peisagiști vor lua parte la o conferință inedită, ce va avea loc în timpul unei plimbări cu Pelicanul pe relația D’arc pe Mal – ecluza de la Sânmihaiu Român – ecluza de la Uivar și retur. Se vor aborda teme de interes și se va încerca identificarea de soluții pentru revitalizarea spațiului adiacent Canalului Bega și metode de valorificare a patrimoniului construit și natural de pe traseul Begheului.

Sâmbătă, 18 iunie, la pontonul D’arc pe Mal, va fi organizată o sesiune de discuții libere, deschisă oricui. Începând tot cu ora 10.00 se vor prezenta concluziile conferinței din ziua precedentă și se va colecta feedback din partea membrilor comunității. Dorim ca în acest mod să punem bazele unui proiect complex ce are ca punct central Canalul Bega și care sperăm că va duce la o mai bună valorificare a potențialului natural și antropic al canalului“, transmit organizatorii.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*