Social

Sportul pentru toți: proiecte câștigătoare la Timișoara

Sportul pentru toți: proiecte câștigătoare la Timișoara
Adora Beauty

Patru școli din Timișoara își vor întâmpina elevii în toamnă cu facilități sportive îmbunătățite. O sală de sport reamenajată, o pistă de atletism, terenuri de baschet, o groapă de sărituri și o pistă de elan, dar și o tribună, sunt reabilitările propuse în cadrul programului „Sportul pentru toți” derulat în acest an și la Timișoara.

Fundația Comunitară Timișoara împreună cu Decathlon România anunță cele 4 proiecte finanțate în cadrul fondului  „Sportul pentru toți”, programul care pune în mișcare anul acesta comunități din 3 orașe din țară. Valoarea totală a fondului de finanțare pentru anul 2022 pentru Timișoara este de 248.833 lei.

Programul se adresează instituțiilor de învățământ și asociațiilor de părinți și vizează proiecte care fac sportul mai ușor de practicat în școlile și liceele din orașul nostru.

În cadrul  programului sunt oferite finanțări pentru reamenajarea și îmbunătățirea facilităților pentru sport din școlile gimnaziale și liceele din Timișoara. În acest an vor fi susținute două licee și două școli generale din Timișoara care își vor reamenaja și îmbunătăți facilitățile sportive: terenuri în aer liber, piste de alergare și săli de sport.

Iată cine sunt câștigătorii care își vor implementa proiectele în perioada iunie – octombrie 2022.

Liceul cu Program Sportiv „Banatul” Timișoara

Reconstrucția și reamenajarea pistei de atletism prin înlocuirea suprafeței de tartan (470 mp)

În prezent, pistele de atletism ale liceului sunt într-o stare foarte proastă, neutilizabilă, din cauza degradărilor prezente la nivelul suprafeței de călcare.

Colegiul Național Bănățean

Reamenajarea terenului de baschet al școlii cu gazon sintetic. Terenul actual se află în curtea interioară a scolii și este folosit în comun cu Liceul Teoretic Dositei Obradovici.

Școala Gimnazială Nr. 19 „Avram Iancu” Timișoara

Îmbunătățirea facilităților sportive prin amenajarea unei piste de elan și a unei gropi de nisip pentru sărituri, marcarea a două mini-terenuri de baschet și amplasarea a 4 coșuri de învățare, amplasarea unei tribune de 90 de locuri.

Școala Gimnazială Nr. 2 Timișoara

Refacerea pardoselii sălii de sport: înlocuirea parchetului deteriorat (din lemn) cu pardoseală adecvată, din covor PVC sportiv. Această reamenajare va asigura practicarea activității în condiții de calitate, siguranță, igienă și confort.

La Timișoara au fost depuse în total 11 proiecte, în valoare totală de 616.710 lei, însă juriul a desemnat doar cei patru câștigători, încadrându-se în bugetul fondului alocat de 50.000 de euro.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*