Cultură

Mircea Mihăieș și Vasile Popovici, laureați la Gala premiilor Uniunii Scriitorilor din România

Mircea Mihăieș și Vasile Popovici, laureați la Gala premiilor Uniunii Scriitorilor din România
Adora Beauty

Universitatea de Vest din Timișoara, prin profesorii săi, marchează o binemeritată titularizare și premiere pe scena literară națională.

La Târgu Jiu, a avut loc decernarea premiilor Uniunii Scriitorilor din Romania, în cadrul deosebit al Teatrului „Elvira Godeanu”. Au fost decernate premiile Uniunii Scriitorilor din Romania pentru anul editorial 2021, o sărbătoare culturală specială, în acest an, pentru mai mulți scriitori și critici literari din Universitatea de Vest din Timișoara.

Marele premiu (premiul național) pentru întreaga operă a fost acordat pentru opera scriitorului Mircea Mihăieș, iar premiul pentru Cartea de critică, eseu și istorie literară i-a fost acordat scriitorului Vasile Popovici, pentru volumul Punctul sensibil. De la Mihai Eminescu la Mircea Cărtărescu. Premiul pentru Literatura în limbile minorităților naționale i-a fost acordat tot unui timișorean, lui Slavomir Gvozdenovici, pentru Гроница Севера (Febra Nordului).

Alături de aceștia, Ioan T. Morar a fost nominalizat la premiul pentru poezie. În plus, în cadrul comisiilor de jurizare ale USR s-au aflat alți doi timișoreni, Cristian Pătrășconiu și Marcel Tolcea.

Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea: „Genericul binecunoscut, „La UVT, Cultura este Capitală!”, sub care UVT generează noi evenimente pentru publicul apropiat de artă și spectacole, acoperă o realitate vie, permanent îmbogățită de oamenii valoroși din cadrul comunității noastre academice. Premiind opera scriitorilor și eminenților profesori Mircea Mihăieș și Vasile Popovici, prestigioasa Uniune a Scriitorilor din România adaugă și mai multe recunoașteri pentru UVT și Timișoara literară. Comunitatea academică a UVT îi apreciază pe laureați și este onorată să considere opera acestora o sursă magică de cunoaștere și erudiție. Felicitări și mulțumiri, domnilor profesori eminenți ai UVT!”.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*