Sănătate

Congres mondial de ecografie la Timișoara

Congres mondial de ecografie la Timișoara
Adora Beauty

Federația Mondială pentru Ecografie în Medicină și Biologie  și Clinica de Gastroenterologie și Hepatologie a Spitalului Județean aduc la Timișoara oaspeti de pe șase continente, respectiv America de Nord,  America de Sud,  Europa, Australia, Africa și  Asia de Est  pentru a participa, între 25 și 28 mai,  la  Congresul Federației Mondiale pentru Ecografie în Medicină și Biologie – WFUMB 2022.

În fiecare zi de congres, simultan  în opt săli de conferințe, vor fi audiate sesiuni de comunicări științifice, cursuri și lucrări de specialitate  în domeniu, vor fi prezentate noi ghiduri pentru aplicații în ecografie și modalități de adoptare a eforturilor depuse în cercetare de către echipe din întreaga lume.

Lucrările congresului sunt considerate evenimentul mondial al anului în ecografie astfel că cele peste 40 de state participante sunt reprezentate la vârf  de medici și profesori implicați în practica clinică și în cercetare în Grecia, Israel, Franța, Japonia, Oman, Paraguay, Austria, Canada, Venezuela, Taiwan, Ucraina, Corea de Sud, Tunisia, Germania, Italia, Olanda, Fiji, Danemarca, Elveția ș.a.

Ecografia sau sonografia este o tehnică de explorare imagistică neinvazivă ce oferă informații și diagnostic în timp real.  Un dispozitiv pus în contact cu pielea produce unde sonore de înaltă frecvență și primește răspuns, sub forma unui ecou, de la organele interne. Metoda este folosită din anii 50 și de-a lungul timpului a devenit un instrument indispensabil în medicină și biologie. Se poate face ecografie mamară, endovaginală, abdominală, vasculară, cardiacă, musculoscheletică  ș.a.

Între președinții Congresului se află și doi români, respectiv prof. univ. dr Ioan Sporea și prof. univ. dr Alina Popescu, alături de reprezentanți din Germania și Brazilia.

Lucrările, susținute în limba engleză,  încep  zilnic la ora 9  în  Centrul  de congrese al hotelului Timișoara și vor fi susținute și audiate de 1.000 de participanți.

Clinica de Gastroenterologie și Hepatologie  este membră a Societății române de ecografie în medicină și Centru de Excelență a Federației Mondiale de Ultrasonografie.

Clinica funcționează în SCJUT cu 12 saloane și 45 de paturi pentru pacienți, personalul medical  este implicat în domenii de cercetare și în educație universitară și postuniversitară.

Ediția precedentă a congresului  a avut loc în Australia.

„În Timișoara, în această săptămână va fi un regal medical, reprezentat de Congresul Mondial de Ultrasonografie WFUMB 2022. Ne dorim să aducem împreună toată lumea medicală care utilizează această tehnică, lume greu încercată în ultimii doi ani și tuturor celor care au răspuns invitației noastre, le urăm  un cald bun venit la Timișoara!” declară prof. univ. dr Alina Popescu, șeful Clinicii de Gastroenterologie și Hepatologie a SCJUT.

Foto: arhivă

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*