Social

Trei persoane din Nepal, depistate că munceau ilegal într-un restaurant din Timiș

Trei persoane din Nepal, depistate că munceau ilegal într-un restaurant din Timiș

Poliţiştii de imigrări din Timiş au desfăşurat săptămâna aceasta, o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii muncii nedeclarate a cetăţenilor străini pe raza judeţului, în cadrul acţiunii au fost depistaţi 3 cetăţeni străini din Nepal care desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale.

Acestora le-a fost revocat dreptul de şedere şi emise decizii de returnare prin care sunt obligaţi să părăsească țara noastră, în termen de 15 zile. La ieşirea din ţară, pe numele lor se va institui măsura de nepermiterea intrării în România pentru o perioadă de 6 luni.

Poliţiştii Biroului pentru Imigrări al Judeţului Timiş au desfăşurat, în această săptămână, o acţiune în cooperare cu Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş, pe linia prevenirii și combaterii muncii nedeclarate a străinilor, pe raza de competență.

Astfel, în cadrul acțiunii efectuate au fost depistaţi 3 cetăţeni străini din Nepal, toţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 29 şi 37 de ani, care desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale, respectiv fără a deţine aviz de muncă, la un restaurant din județul Timiş.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cetăţenii nepalezi au avut drept de şedere legală în România, însă nu a respectat reglementările referitoare la angajarea în muncă a străinilor, în conformitate cu OG 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

Ca urmare a celor constatate, polițistii de imigrări le-au revocat dreptul de şedere cetăţenilor străini, pe numele acestora  a fost emisă decizie de returnare prin care sunt obligat să părăsească România în termen de 15 zile, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002 privin regimul străinilor în România. La ieşirea din ţară, pe numele lor se va institui măsura de nepermiterea intrării în România pentru o perioadă de 6 luni.

La finalizarea verificărilor, faţă de reprezentanţii firmei vor fi dispuse măsurile legale, conform prevederilor OG 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*