Administrație

Primarul Fritz: PNL sabotează Cultura Timișoreană

Primarul Fritz: PNL sabotează Cultura Timișoreană

Consilierii locali PNL nu au votat azi in ședința de plen a CLT agenda Casei de Cultură.

Agenda presupunea finanțări pentru Festivalul Inimilor sau Banatica, dar nu și pentru Timfloralis sau JazzTM.

Primarul Dominic Fritz susține că acest lucru pune în pericol evenimente de tradiție pentru orașul nostru, printre care: Ruga Timișoarei, Festivalul Inimilor, Ziua Timișoarei.

“Zi tristă pentru Timișoara, pentru cultura și tradițiile noastre. PNL sabotează Cultura Timișoreană.

În fiecare an, Casa de Cultură propune Consiliului Local aprobarea evenimentelor pe care urmează să le organizeze cu finanțare de la bugetul local, sub denumirea Agenda Culturală a Municipiului Timișoara. Liberalii din Consiliul Local Timișoara au refuzat, fără niciun argument valid, să aprobe această Agendă Culturală a Casei de Cultură a Municipiului.

Gestul lor iresponsabil, făcut strict din considerente politice, pune în pericol evenimente de tradiție pentru orașul nostru, printre care: Ruga Timișoarei, Festivalul Inimilor, Ziua Timișoarei (unde ar fi trebuit să concerteze draga noastră formație Phoenix), evenimentele de comemorare a martirilor Revoluției din 1989 sau spectacolul de Revelion.

După ce anul trecut, când din motive de pandemie nu se putea ține Festivalul Inimilor, m-au atacat cu o campanie de dezinformare, că aș avea ceva împotriva muzicii de folclor – acum au votat ei înșiși împotriva agendei care cuprinde și acest festival.

M-am obișnuit la sabotaj politic constant al celor care au pierdut accesul la resurse publice, dar recunosc că am avut speranța ca el să cunoască o limită: să nu transformăm cultura în câmp de luptă politică ieftină, în anul pregătirii pentru cea mai uriașă oportunitate de promovare a Timișoarei în decenii – Capitala Europeană a Culturii.

Voi supune din nou votului Consiliului Local această Agendă în următoarea ședință și sunt sigur că va exista o majoritate pentru cultură”, a declarat primarul Timișoarei.

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*