Educație

Echipa Facultății de Drept a UVT s-a calificat în semifinala concursului Central and Eastern European Moot Competition – Budapesta

Echipa Facultății de Drept a UVT s-a calificat în semifinala concursului Central and Eastern European Moot Competition – Budapesta
Adora Beauty

În perioada 6–8 mai 2022 s-a desfășurat la Budapesta etapa finală a Central and Eastern European Moot Competition.

Este vorba despre un prestigios concurs științific studențesc de dreptul Uniunii Europene, aflat la a 27-a ediție, organizat de către Juris Angliae Scientia, în cooperare cu Curtea de Justiție a Uniunii Europene, cu susținere din partea altor instituții ale Uniunii Europene, a Centre for European Legal Studies din cadrul Universității Cambridge și a Clifford Chance.

În etapa finală a competiției s-au calificat 13 echipe, printre care și cea a Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara. Accesul în această etapă s-a făcut pe baza memoriilor scrise pregătite de către participanți. Competiția a constat într-o simulare a procedurilor în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene, în care echipele participante au prezentat argumentele părților dintr-o speță vizând posibilitatea tribunalelor arbitrale de a formula cereri în baza art. 267 TFUE, invocabilitatea directivelor, principiul nediscriminării, regulile de concurență aplicabile întreprinderilor.

Echipa Facultății de Drept a Universității de Vest din Timișoara, compusă din Maria Ierima, Timeia Lupșa, Bogdan Țermure și Tania Velcsov (studenți în anul III), s-a calificat în semifinalele competiției, clasându-se între cele mai bune patru universități participante și egalând performanțele echipelor care au reprezentat Facultatea de Drept din Timișoara la edițiile din ultimii ani. Totodată, domnișoara Maria Ierima a obținut un premiu individual de pledoarie.

Pregătirea echipei Facultății de Drept din Timișoara a fost coordonată de doamna prof.univ.dr. Raluca Bercea, doamna lect.univ.dr. Sorina Doroga și domnișoara drd. Bianca Șerb, fostă participantă și câștigătoare a unui premiu individual de pledoarie la acest concurs.

Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea: „Echipele performante ale Facultății de Drept din UVT ne-au obișnuit cu un parcurs internațional ambițios, în cadrul concursurilor științifice studențești din aria dreptului Uniunii Europene. Și anul acesta, echipa de la Drept UVT obține o calificare prestigioasă, contribuind la buna evoluție și la dezvoltarea științelor juridice timișorene. UVT, ca universitate a alianțelor europene, își prioritizează procesul de internaționalizare, în spațiul European al Educației și Spațiul European al Cercetării, inclusiv prin intermediul acestor prestigioase concursuri studențești în specialitatea dreptului european.”

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*