Social

Locurile de joacă aflate în parcuri din Timișoara și Lugoj, în atenția inspectorilor OPC/Foto

Locurile de joacă aflate în parcuri din Timișoara și Lugoj, în atenția inspectorilor OPC/Foto

OPC Timiș a desfășurat un control privind spatiile și echipamentele de joacă.

În Timișoara, au fost verificate 6 locuri de joacă din parcuri, toate aflate în administrarea Primăriei Timișoara și s-au indisponibilizat echipamente deteriorate, fisurate, cu părți lipsa.

Inspectorii OPC au identificat locuri de joacă neîmprejmuite în Parcul Chopin și parțial neîmprejmuit Parcul Copiilor. În Parcul Carmen Syilva pe panoul de informare nu era menționat numărul autorizației.

„Au fost aplicate două amenzi Primăriei Timișoara în valoare totală de 10.000 lei și un avertisment”, a declarat comisarul-șef al OPC Timiș, Mihai Alin Gubandru.

De asemenea, au fost verificate trei spații de joacă administrate de către Primăria Municipiului Lugoj, respectiv Parcul Copiilor, Parcul Comtim și Parcul George Enescu. Au fost depistate abateri privind echipamentele de joacă, tobogane, leagăne, balansoare, aflate într-un stadiu avansat de degradare, cu bare metalice ruginite, cadru metalic de susținere a tubulaturii din fibră cu bucăți metalice ruginite, desprinse din cadru.

S-au mai găsit stâlpi metalici de susținere fără elemente de protecție la partea superioară, cu vopseaua exfoliată, suprafețe ruginite, dar și scări din lemn cu trepte crăpate sau lipsă, balustrade din lemn cu elemente de siguranță lipsă, mâna curentă cu bucăți desprinse, așchii, șuruburi ruginite rămase libere ca urmare a desprinderii unor componente.

Au fost indisponibilizate 12 echipamente de joacă. Primăriei Lugoj i-au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale, în   valoare totală de 13.000 de lei. Au fost dispuse măsuri de interzicere a utilizării echipamentelor de joacă verificate până la la intrarea în legalitate.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*