Educație

Tentația matematicii și informaticii, în competiția elevilor, la UVT

Tentația matematicii și informaticii, în competiția elevilor, la UVT
Adora Beauty

La Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), ca în fiecare an, în această perioadă elevii răspund tentației matematicii și informaticii, prin Concursul Facultății de Matematică și Informatică.

Sâmbătă și duminică, 9 si 10 aprilie, va avea loc tradiționalul CONCURS FMI, ediția a șaptea, destinat elevilor de liceu din toată țara, pasionați de matematică și informatică, organizat în variantă online. La ediția din acest an s-au înscris peste 330 de elevi pentru ambele probe, cea de Matematică și cea de Informatică.

Marilen Gabriel Pirtea, rectorul UVT: Participarea la aceste activități de pregătire intensivă pentru examenul de bacalaureat, în următoarele trei luni, pregătite de UVT, atrag elevi din toată țara. În deschiderea acestei perioade, elevii trăiesc din plin emoțiile competiției de matematică și informatică, care a devenit binecunoscută, CONCURSUL FMI fiind tot mai atractiv pentru liceeni, de la un an la altul. Ne aduce o bucurie în plus și faptul că elevii care vor participa la acest weekend dedicat tentației matematicii și informaticii provin din toate zonele țării, dovedind că impactul acestei competiții a ajuns la nivel național. Le doresc tuturor să fie inspirați și concentrați, să găsească soluțiile cele mai ingenioase.

Foto: Harta Ro cu localitățile de proveniență ale elevilor înscriși în CONCURSUL FMI 2022

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*