Administrație

Protocol între ADID Timiș și ABA Banat pentru deșeurile care ajung în râurile Bega și Timiș

Protocol între ADID Timiș și ABA Banat pentru deșeurile care ajung în râurile Bega și Timiș
Adora Beauty

La începutul lunii martie, în urma unei acțiuni comune realizate de Administrația Bazinală de Apă Banat și Primăria Municipiului Timișoara, au fost strânse 7,5 tone de gunoaie de pe malurile Canalului Bega și a luciului de apă… într-o zi.

„7,5 TONE de deșeuri înseamnă: 7,5 tone de nepăsare și nesimțire!

În acest context, în care cantitatea deșeurilor plutitoare care ajung în rețeaua hidrografică este semnificativă, astăzi am semnat un protocol de colaborare cu Administrația Bazinală de Apă Banat, în care ne-am asumat că vom gestiona corect și eficient aceste deșeuri, în special deșeurile flotante (PETuri, doze de aluminiu, sticlă etc.) de pe cursurile de apă”, a precizat  Cristian Moș, președinte ADID Timiș.

Practic, Administrația Bazinală de Apă Banat o să realizeze o triere primară a deșeurilor colectate din albiile cursurilor de apă și o să le depozite în recipientele furnizate de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș, amplasate în 8 locații de pe malurile râurilor Bega și Timiș.

„Totodată, ne vom asigura că deșeurile o să fie colectate de la locațiile stabilite cu frecvența potrivită pentru fiecare dintre zone, în funcție de volumul deșeurilor colectate.

Nu-mi pot da seama ce e în mintea unei persoane care atunci când se află în natură alege să-și lase gunoiul făcut de ea acolo.

Dar, în următoarele luni o să începem să avem date din teren și vă voi anunța periodic câte deșeuri vom strânge din râurile Timiș și Bega, ca să aveți și voi imaginea reală a nesimțirii din jurul nostru.

În curând primăvara chiar o să-și facă prezența, o să fie tot mai dese ieșirile în natură, picnicurile pe malurile râurilor sunt printre activitățile preferate de familiile timișene – vă rog, dacă întâlniți cetățeni care-și „uită” deșeurile nu ezitați să le reamintiți că este obligația lor să se debaraseze de ele în mod corect, folosind recipientele de colectare selectivă.

Nu o să obosesc s-o repet: doar printr-un efort comun și susținut putem avea un județ curat, nu ajunge doar să pasăm vina de la unii la alții!”, a mai precizat  Cristian Moș, presedinte ADID Timiș.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*