Anunt

ADID Timiș: Cum colectăm separat deșeurile și ce depunem în fiecare pubelă

ADID Timiș: Cum colectăm separat deșeurile și ce depunem în fiecare pubelă

Reprezentanții ADID Timiș reamintesc cetățenilor cum colectăm separat deșeurile și ce depunem în fiecare pubelă.

Astfel, în pubela neagră depunem deșeurile reziduale cum ar fi: resturi de produse lactate; resturi de carne și pește, gătite sau proaspete; conținutul sacului de la aspirator; mucuri de țigară; veselă din porțelan spartă; resturi de legume și fructeproaspete sau gătite; resturi de pâine și cereale; precum și alte deșeuri ce nu pot fi reciclate.

În pubela galbe/sacul galben depunem deșeurile reciclabile,ambalaje din hârtie, carton, metal sau plastic care pot fi reciclate: sticle de plastic de apă, suc, sau bere, caserole, pahare de iaurt, doze de aluminiu de la sucuri sau bere, conserve, cutii, ziare, reviste, cutii de lapte sau suc, folie de aluminiu, pungi și ambalaje de plastic, etc.

Important! Înainte de a fi depuse în pubela galbenă/sacul galben, ambalajele trebuie:

Golite complet de conținut;
Clătite;
Dopurile PET-urilor scoase;
Pliate, turtite, strivite!

În clopotul verde depunem ambalajele din sticlă (sticle și borcane) .

“Pentru îmbunătățirea calității vieții, a sănătății populației și o dezvoltare sustenabilă, îndemnăm cetățenii să separe deșeurile corect, pe categorii și să le depună în recipientul corespunzător. Fiecare dintre noi este responsabil pentru gestionarea corectă a deșeurilor pe care le produceGestul de a separa deșeurile este unul mic, care odată intrat în reflex, nu se uită, este ca mersul pe bicicletă”, transmite Cristian Moș, președinte ADID Timiș.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*