Eveniment

Ce s-a întâmplat la un azil din Timișoara după ce un octogenar și-a aprins țigara lângă o butelie de oxigen

Ce s-a întâmplat la un azil din Timișoara după ce un octogenar și-a aprins țigara lângă o butelie de oxigen
Adora Beauty

Duminică, înainte de prânz, în urma apelului primit la 112, pompierii de la ISU au fost sesizați despre producerea unei explozii a  unei butelii portabile de oxigen la căminul de bătrâni „Azil Royal” din Timișoara.

Pentru  gestionarea evenimentului a fost alertat Detașamentul 1 de Pompieri Timișoara, iar la fața locului au fost mobilizate două autospeciale de stingere cu apă si spumă, o ambulanță SMURD tip B, o ambulanță SMURD tip C cu un ofițer si 10 subofițeri.

La sosirea forțelor de intervenție și după recunoașterea în teren s-a constatat că explozia nu a fost urmată de incendiu.

Forțele de intervenție au evacuat 12 persoane aflate la nivelul etajului 2 al construcției și au ventilat toate încăperile.

Incidentul s-a produs într-un salon de la etajul 2 al clădirii în care se aflau doi pacienți. Unul dintre pacienți, dependent de oxigen și care folosea o butelie portabilă de oxigen a încercat să-si aprindă o țigară, moment în care s-a produs explozia.

Pacientul, un bărbat in vârstă de 80 ani, a suferit arsuri de gradul 2 si 3 in zona feței și posibile arsuri ale căilor respiratorii fiind intubat și transportat la UPU Spitalul Județean.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*