Eveniment

Cetățeni din Sri Lanka, depistați în timp ce încercau să iasă ilegal din țară, prin PTF Cenad

Cetățeni din Sri Lanka, depistați în timp ce încercau să iasă ilegal din țară, prin PTF Cenad

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Cenadjud. Timiş au depistat cinci cetăţeni din Sri Lanka care au încercat să iasă din țară ascunși într-un autoturism condus de un cetățean român.

Alți patru cetățeni din Sri Lanka au fost depistați, două zile mai târziu, la frontiera verde, încercând să iasă ilegal din țară.

În data de 04.02.2022, ora 01.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad – I.T.P.F. Timişoara, s-a prezentat pentru a ieși din țară un cetățean român, în vârstă de 27 de ani, la volanul unui autoturism marca VW Sharan. Acesta era însoțit de un alt cetățean român, în vârstă de 21 de ani.

Cu ocazia controlului, polițiștii de frontieră au constatat că între banchetă și scaunele din față era ascunsă o persoană de sex feminin, iar în portbagajul autoturismului se mai aflau alți patru cetățeni strâini de sex masculin, ascunși sub o pilotă.

În urma extinderii cercetărilor, polițiștii de frontieră au constatat că persoanele în cauză sunt din Sri Lanka, cu vârste cuprinse între 26 și 53 de ani, posesori ai unor documente de ședere pe teritoriul României.

Totodată, în data de 06.02.2022, în urma unei acțiuni pe linia combaterii migrației ilegale, colegii din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sânnicolau Mare au mai depistat, la 50 de m de linia de frontieră, în dreptul localității Beba Veche, alți patru cetățeni din Sri Lanka care dețineau permise de ședere pe teritoriul României.

Cetăţenii străini au declarat că au încercat să iasă ilegal, pe jos, din țară și recurs la această metodă deoarece doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei și nu dețineau o viză valabilă pentru spațiul Schengen.

În ambele cauze, se efectuează cercetări subcoordonarea unităților de Parchet competente sub aspectulsăvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat faţă de cetăţenii din Sri Lanka, respectiv pentru trafic de migranți faţă de cei doi cetățeni români.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*