Administrație

Primăria Timișoara demarează modernizarea stațiilor de tramvai din oraș

Primăria Timișoara demarează modernizarea stațiilor de tramvai din oraș
Adora Beauty

Procedura de licitație deschisă pentru achiziția serviciilor de proiectare pentru modernizarea stațiilor de tramvai de pe Linia 1 Gara de Nord -Stația Meteo și retur a intrat într-o nouă etapă, fiind depusă o ofertă, care de astăzi a intrat în evaluare.

Este vorba despre modernizarea a 34 de stații de tramvai, care vor deveni mai accesibile. Peronul va fi adaptat la același nivel cu noile tramvaie Bozankaya și va avea pavaj tactilo-vizual și zone de avertizare cu un contrast ridicat de culoare, pentru o mai bună delimitare a spațiului. Peroanele vor fi accesibile tuturor persoanelor cu mobilitate redusă (persoane cu dizabilități, vârstnici, părinți cu cărucioare pentru copii etc.), astfel încât să le permită urcarea/coborârea din tramvai.

Stațiile vor fi dotate cu sistem de supraveghere video și sistem de afișaj și informare (monitoare LCD), vizibil pe ambele fețe ale panoului de afișaj, cu informații privind timpul de sosire în stație al următorului vehicul și alte date importante privind traficul. Acesta va fi adaptat nevoilor persoanelor cu deficiențe vizuale și auditive.

Vor fi amplasate sisteme de informare pentru călători, de unde aceștia pot afla traseele mijloacelor de transport (inclusiv disponibilitatea bicicletelor în stații) și vor avea posibilitatea ca validarea călătoriei să o poată face și în stație.

Stațiile vor avea panouri voltaice pentru generarea de energie, va exista opțiunea de încărcare a telefoanelor mobile, acces la Wi-Fi public și un sistem modern de achiziționare a biletelor.

Stațiile care vor fi modernizate: Gara de Nord, Regele Carol I, Piața Mocioni/Sinaia, Piața Maria, Catedrala Mitropolitană, Spitalul de copii, Piața 700, Libertății, Continental, Prefectura, 3 August, Piața Traian (toate tur-retur, câte 2 stații); Prințul Turcesc, Sarmisegetuza, Lalelelor, V. Economu, V. Babeș, Meteo, UMT, Electrica, Gara de Est, Piața Badea Cârțan.

În prima etapă va fi realizată documentația tehnică și obținerea autorizației de construire. Durata de viață, solicitată prin documentație, a noilor stații este de minim 24 de ani.

Perioada de realizare a documentației și proiectării este de 8 luni. Valoarea estimată a contractului este de 210.084,03 lei, fără TVA.

Serviciile de proiectare (faza DALI+PT) vor include și asistență tehnică din partea proiectantului pentru realizarea obiectivul de investiție: „Modernizare stații tramvai Linia 1 Gara de Nord -Stația Meteo și retur”.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*