Politic

Deputatul Marilen Pirtea: Timișoara taxelor și impozitelor mari. Taxare mai mare pentru parcare, extinsă pe mai multe străzi

Deputatul Marilen Pirtea: Timișoara taxelor și impozitelor mari. Taxare mai mare pentru parcare, extinsă pe mai multe străzi

„Timișoara: același oraș, o rețea de străzi aglomerată, absența investițiilor în parcaje de tranzit, un sistem de transport public în suferință, a cărui dezvoltare se realizează în ritm foarte redus. Aceasta este realitatea imediată și vizibilă, pe care, trebuie să recunoaștem, așteptam să o vedem schimbată, într-o administrație nouă, în care și liberalii au sperat să va fi posibilă o nouă viziune de dezvoltare”, arată prim-vicepreședintele PNL Timiș, deputatul liberalul Marilen Gabriel Pirtea.

„Consiliul Local Timișoara e decis adoptarea unui nou sistem de  taxare Timpark pe domeniul public. Prin supra-tarifare, se descurajează timpii lungi de parcare pentru străzile din zonele centrale, ceea ce este o politică normală în aproape toate orașele europene. Ceea ce nu este normal, ceea ce va îngreuna și mai mult mobilitatea din Timișoara, este chiar absența soluțiilor concrete pentru parcajele de tranzit, intermediare pentru utilizarea transportului public de acces spre centrul orașului. Până când nu vor fi oferite alternative de parcare în zonele de intrare în oraș și în cele mediane, pentru a lega transportul cu automobilul propriu de transportul public, Primăria Timișoara nu face altceva decât să supra-taxeze parcarea în zona centrală, să extindă taxarea parcării la nivelul unui număr nou de străzi, mai mare cu peste 20% față de vechea hartă a Timpark, fără să aducă soluții pentru descongestionarea traficului din centrul orașului”, completează deputatul liberal.

„Dacă până anul trecut, în sistemul Timpark se taxa parcarea pe 155 de străzi, în noul sistem, adoptat în această săptămână de Primăria Timișoara, sistemul de plată parcare Timpark s-a extins la 212 străzi.Va crește brusc și confortul în traficul urban timișorean? Sau doar vom plăti maimult, pentru un rezultat discutabil?”, concluzionează deputatul Marilen Gabriel Pirtea.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*