Administrație

E prea frig pentru ore la Henri Coandă. Elevii liceului, trimiși în on-line, primăria promite investiții

E prea frig pentru ore la Henri Coandă. Elevii liceului, trimiși în on-line, primăria promite investiții
Adora Beauty

De mâine, elevii de la colegiul Coandă vor face orele online. Viceprimarul Ruben Lațcău a convenit cu directoarea că așa este cel mai bine pentru sănătatea și siguranța elevilor și a cadrelor didactice.

„Ani de zile, elevii de la Coandă și din alte școli, bolnavii din secții ale spitalelor timișorene au fost ca prioritate, mult după asfaltarea drumurilor.

Politic, era mai convenabil să faci lucrări rapide și după câteva luni să poți să tai panglica.

Acum, în situație de criză energetică vedem costurile politicii în care, an după an, Primăria a ignorat sistemul de educație și pe cel medical. Clădiri praf, geamuri vechi, calorifere colmatate, instalația de încălzire veche de decenii, lipsa izolației termice. Nici vorbă de investiții în panouri solare sau alte măsuri de eficientizare energetică și modernizare.

Colegiul Tehnic H. Coandă este construit în 1965. De atunci, nu a mai văzut nicio reabilitare. Câteva cârpeli, și cam atât în 57 de ani”, a transmis viceprimarul Timișoarei luni seara.

Ruben Lațcău a promis remedierea situației, însă procesul va fi de lungă durată.

„Anul acesta începe proiectarea reabilitării termice a cinci corpuri de la Colegiul Henri Coandă: izolarea termică a clădirii și utilizarea de surse regenerabile de energie, prin montarea de panouri solare, reabilitarea cantinei, sălii de sport, internatului și a atelierelor. De asemenea, vom reface cu ajutorul fondurilor nerambursabile toate instalațiile sanitare și termice din interior, precum și sistemele de iluminat. Se vor face lucrări de izolare termică la toate cele cinci corpuri de clădire și se vor reface izolațiile termice și hidrofuge la acoperișul clădirilor. Se va înlocui tâmplăria existentă cu tâmplărie PVC cu geam termopan. Practic, vorbim despre prima instituție cu clădiri inteligente din oraș, o reabilitare care va transforma acest colegiul tehnic într-o școală super modernă.

Nu rezolvăm problema de astăzi, dar ne asigurăm că pe viitor, copiii nu vor mai trece prin astfel de situații critice. Proiectul a fost deja depus pentru finanțare nerambursabilă și suntem convinși că vom putea contracta finanțarea iar în acest an vom începe execuția.

Problemele energetice se rezolvă cu investiții în reabilitarea termică a clădirilor și modernizarea sistemului de termoficare. Adică, investiții care se fac în timp și care nu aduc capital politic peste noapte. În poze, câteva dintre problemele școlii”, a mai precizat Lațcău.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*