Administrație

Acțiuni anti-polei la Timișoara

Acțiuni anti-polei la Timișoara
Adora Beauty

Având în vedere condițiile meteo, cu temperaturi scăzute, Comitetul de iarnă al Primăriei Municipiului Timișoara a luat următoarele măsuri:

– în cursul nopții trecute s-a intervenit cu 4 utilaje, pentru prevenirea formării poleiului pe căile de acces, de intrare și ieșire din oraș, poduri, pasaje și străzi principale. S-a folosit o cantitate de 25 tone de sare pe o suprafață de 648.206 mp din municipiul Timișoara;

– pe tot parcursul zilei de ieri și în această dimineață, s-a acționat manual pentru înlăturarea gheții, cu prioritate în zonele în care există unități de învățământ, spitale, piețe și se lucrează, în continuare, la îndepărtarea gheții de pe trotuare.

În conformitate cu HCL 371/2007, art. 2, cetățenii, instituțiile publice, firmele, persoanele juridice și asociațiile de proprietari au obligația de a îndepărta zăpada și gheața de pe trotuarele din fața imobilelor și a clădirilor în care locuiesc sau își desfășoară activitatea, imediat după ninsoare. Aceștia au obligația și de a curăța rigolele din fața caselor sau magazinelor și de a îndepărta zăpada și gheața (țurțurii) de pe acoperișurile imobilelor, de pe burlane sau de atenționare a pietonilor asupra pericolului iminent, prin marcarea corespunzătoare a perimetrului expus. Neîndeplinirea obligațiilor amintite anterior se sancționează contravențional.

Pentru a sesiza orice probleme legate de serviciile de deszăpezire de pe teritoriul orașului, cetățenii au la dispoziție următoarele numere de telefon: 0737.770.527, 0356/401051, 0356/401052, 0356/918 – dispecerate SC Brantner Servicii Ecologice SRL, disponibile non-stop. De asemenea, acestea se pot anunța prin Biroul Salubrizare din cadrul primăriei, sunând la numărul de telefon 0256/408335 sau direct pe site-ul municipalitãții www.primariatm.ro, la secțiunea Sesizări/Străzi și trotuare.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*