Eveniment

Intervențiile pompierilor militari timișeni de Anul Nou

Intervențiile pompierilor militari timișeni de Anul Nou

Subunitățile de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Banat” al Județului Timiș au fost la datorie și în noaptea dintre ani, asigurând desfășurarea în siguranță a evenimentelor din acest weekend. Astfel, aceștia au fost solicitați și au intervenit la 258 de intervenții și misiuni specifice.

În acest sfârșit de săptămână, pompierii au intervenit pentru stingerea a 6 incendii, au acordat primul ajutor medical și au asigurat măsurile PSI necesare la 8 accidente rutiere și au intervenit pentru deblocarea a 2 uși pentru a asigura accesul.

Și de această dată, cele mai multe intervenții au fost pe partea de acordare a primului ajutor medical, astfel echipajele SMURD asigurând răspunsul la un număr de 116 solicitări.

Pe lângă intervențiile zilnice, pompierii din cadrul celor 7 subunități de intervenție, au desfășurat 87 de activități de informare preventivă și verificări la unitățile sanitare. Rolul acestor activități a fost de a conștientiza populația cu privire la măsurile de prevenire atât a incendiilor, cât și a răspândirii virusului SARS CoV2, dar și de suport pentru unitățile sanitare în prevenirea incendiilor.

De asemenea, în această perioadă, pompierii militari au efectuat 30 de verificări la persoanele aflate în carantină sau izolare.

Având în vedere numărul mare de accidente la care au fost solicitate să intervină echipajele de pompieri în acest weekend, facem apel la conducătorii auto să fie atenți la condițiile meteorologice și să adapteze viteza condițiilor de drum și vreme.

Totodată, pentru prevenirea incendiilor la locuințe, respectați recomandările autorităților și asigurați un climat sigur pentru întreaga familie.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*