Social

Protest spontan al șoferilor de troleibuze la Timișoara. UPDATE: Își primesc azi salariile

Protest spontan al șoferilor de troleibuze la Timișoara. UPDATE: Își primesc azi salariile
Adora Beauty

Protest spontan la societatea de transport public din Timisoara in această dimineața.

Șoferii de troleibuze au refuzat să iasă pe traseu, în semn de protest faţă de deciziile recente ale conducerii unităţii care le afectează veniturile.

Aceștia susțin că au salarii și bonuri restante pe 3 luni.

UpdateTraseele liniilor de troleibuz de pe raza municipiului au rămas descoperite la primele ore ale dimineţii, acestea fiind acoperite, începând cu ora 07:00, cu autobuze, în limita resurselor disponibile.

Lichidarea aferentă lunii noiembrie ar fi trebuit să fie achitată în data de 15.12.2021, dar, din cauza lipsei fondurilor necesare, achitarea a fost amânată pentru astăzi, 21.12.2021. Conform Contractului Colectiv de Muncă  nr.112/01.10.2021, Cap.IV, art.65, alin.2 “plata salariilor reprezentând lichidarea lunii anterioare poate fi decalată cu 3 zile față de data de 15 a lunii, fără ca aceasta fie considerată întârziere a plății salariale.”

Conducerea Societăţii de Transport Public Timişoara face apel la Asociaţia de Dezvoltare IntracomunitarăSocietatea Metropolitană de Transport Timişoarapentru a-şi onora datoriile acumulate către S.T.P.T. în vederea soluţionării situaţiei existente, datorii în cuantum de 48 639 914 lei.

Ne cerem scuze călătorilor care au avut de suferitdin această cauză şi îi asigurăm depunem toate eforturile pentru remedierea situaţiei”, transmite STPT. 

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*