Politic

Președintele APP Timiș, Costi Bleja: Numărul morților de Covid se poate reduce semnificativ fără încălcarea dreptului la muncă

Președintele APP Timiș, Costi Bleja: Numărul morților de Covid se poate reduce semnificativ fără încălcarea dreptului la muncă

Liderul Alianței Pentru Patrie (APP) Timiș, Costi Bleja susține că numărul deceselor cauzate de Covid se poate reduce semnificativ fără încălcarea dreptului la muncă.  Infectarea trebuie depistată din timp prin testare gratuită, chiar și la locul de muncă, la fel ca în cazul elevilor. Iar tratamentul, în cele mai multe din cazuri, să aibă loc acasă. S-ar putea astfel reduce la minimum numărul deceselor, sustine Costi Bleja.

În plus, acesta trage un semnal de alarmă în care îi îndeamnă pe guvernanți să se implice semnificativ, măcar în ceasul al doisprezecelea.

E de presupus că aproape fiecare dintre noi și-a pus întrebarea de ce România este pe primul loc în lume la mortalitatea de covid (peste 2000 de morți săptămânal)?

Nu insistăm pe faptul că președintele țării, guvernanții și conducătorii din sistemul medical nu au făcut pregătirile necesare pentru valul patru al pandemiei care se știa că urma să vină în această toamnă. Probabil că, la un moment dat, se va pune problema acuzării lor pentru omucidere în masă.

Importantă este acum reducerea numărului de morți de covid. Desigur că vaccinarea  trebuie să continue în cazul celor care doresc să o facă, ea nefiind obligatorie. Efectele pozitive, respectiv forme mai ușoare de îmbolnăvire, se vor vedea peste aproximativ 30 de zile. Ne alăturăm specialiștilor care susțin că urgența maximă, este testarea gratuită, urmată de tratament cu medicamente eficiente care să poată fi cumpărate ( dacă nu pot fi oferite gratuit ca în alte țări) direct din farmacii pe baza rețetelor prescrise de medicii de familie. Astfel de medicamente eficiente, dacă astă vară nu a fost timp decât pentru campaniile interne de la PNL și USR, trebuie importate acum, imediat. Procedându-se așa, ar scădea enorm de mult presiunea pe spitale unde ar ajunge numai cazurile grave. Desigur că și spitalele trebuie aprovizionate cu medicamente eficiente, nu ca acum când se vorbește de criză de medicamente și în spitale, dar și în farmacii. S-a preferat cumpărarea a 120 de milioane de vaccinuri care în mare parte vor expira, în loc să se acorde atenție și tratamentului adecvat, așa cum procedează majoritatea guvernelor  din Europa care acordă importanța cuvenită sănătății cetățenilor lor. De precizat că guvernanții noștri nu s-au preocupat să fie fabricate la noi în țară medicamentele necesare (a se vedea exemplul Ungariei vecine). 

Ideea este că DREPTUL LA MUNCĂ NU TREBUIE ÎNCĂLCAT SUB NICI O FORMĂ. Legea privind certificatul verde este o aberație. Dacă inițial se vorbea de certificat verde doar pentru călătorii în exterior, Guvernul Cîțu și-a propus extinderea utilizării lui și la locurile de muncă. Actualii conducători se dovedesc a fi mai catolici decât PAPA. Protestele din ultima vreme sunt pe deplin justificate. Sperăm ca petiția online inițiată de partidul nostru, ALIANȚA PENTRU PATRIE,  care susține necesitatea acordării importanței necesare testării și tratamentului, să dea rezultatele pe care ni le dorim.

Infectarea trebuie depistată din timp prin testare gratuită, chiar și la locul de muncă, la fel ca în cazul elevilor și acționat imediat cu medicamente eficiente astfel ca românii să nu ajungă la Anestezie și  Terapie Intensivă (ATI), tratamentul, în cele mai multe din cazuri, să aibă loc acasă. S-ar putea astfel reduce la minimum numărul deceselor. Conducătorii noștri ar trebui să se implice semnificativ, măcar în ceasul al doisprezecelea.

Doamne ocrotește-i pe români! Condoleanțe celor peste 55.000 de familii îndoliate!”, a precizat Costi Bleja, președintele APP Timiș.

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*